nlb 2 kolo zgr

VIDEO - V drugem krogu NLB Wheel lige so tekme najprej odigrale ekipe v skupini B. Tekmovanje je v športni dvorani Obilićevo 8. decembra 2018 pripravila ekipa KKI Vrbas, v premoru turnirja pa so med petimi kandidati izžrebali dva košarkarja, ki bosta na finalnem srečanju prejela

nova košarkarska vozička. Vozičke že vrsto let prispeva generalni pokrovitelj Nova ljubljanska banka, dobitnika pa sta Igor Ignjatović (KKI Vrbas) in Sabid Karupović (KIK Sana). Tokratno žrebanje sta izvedla Radovan Bajić, generalni direktor in Dragan Injac, izvršni direktor NLB Banka a.d., Banja Luka.
Ekipe v skupini A so tekme drugega kroga odigrale 9. decembra 2018 v športni dvorani Vinka Beka v Zagrebu.

Banja Luka – Športna dvorana Obilićevo
Uvodno tekmo drugega kroga skupine B sta odigrali – ekipa gostiteljev KKI Vrbas in KKK Singidunum iz Beograda. Po pričakovanju so prvaki prejšnje sezone brez težav premagali
Beograjčane (78:33).
V drugi tekmi sta se pomerili RBB FlinkStones in KIK Una Sana (49:37). Avstrijci so tekmo dobili v tretji četrtini (18.8).
Ekipa RBB FlinkStones je že v naslednji tekmi ugnala KKK Singidunum (55:48). Beograjčani so po prvi četrtini zaostajali za 10 točk nato pa prikazali enakovredno igro.
V zadnji tekmi sta se pod koši srečali ekipi BiH - KIK Una Sana in KKI Vrbas. Najboljša ekipa lige je pokazala premoč in moštvo iz Sanskega Mosta porazila z 80:39.
Najboljši strelci v skupini B po dveh krogih: Ramo Rekanović – RBB FlinkStones (104), Čejvan Mufid – KKI Vrbas (62), Zoran Jeremić – KKK Singidunum (55).
Tekme sta sodila Mitja Dečman (SLO) in Sinan Ferizović (BIH).

Zagreb – Športna dvorana Vinka Beka
Gostitelji KKI Zagreb so na domačem terenu tekmo z ekipo ZŠIS POK izgubili z rezultatom 45:55. Slovenska ekipa je odlično začela 15:6 in v nadaljevanju tudi obdržala razliko.
V drugi tekmi je KIK Sana z rezultatom 58:45 porazila KIK Zmaj, ki je ob polčasu celo vodila za eno točko.
V naslednji tekmi je ZŠIS POK izgubila proti ekipi KIK Sana (51:55). Slovenija je pravo igro pokazala v drugem polčasu, vendar je bila razlika iz prvega spolčasa prevelika
V zadnji tekmi skupine A je slavila KIK Zmaj, ki je z majhno razliko (62:60) porazila KKI Zagreb. Pri „zmajih“ je bil neustavljiv Kamberovič, ki je dosegel kar 33 točk.
Najboljši strelci v skupini A po dveh krogih: Milan Slapničar – ZŠIS-POK (102), Asmir Vehabović (82) in Sabid Karupović (73) – oba KIK Sana.
Tekme sta sodila Krunoslav Peić in Hrvoje Penciger, oba (HR).
Vse tekme sta spremljala tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner, generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska banka, medijski pa Kosarka.si.

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.


Instagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB