Tretji krog NLB Wheel lige skupine A

Ekipe NLB Wheel lige skupine A – KIK Sana, ZŠIS-POK, KIK Zmaj in KKI Zagreb, so 17. februarja 2019 v športni dvorani Gradački sejem, odigrale tretji krog. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila ekipa KIK Zmaj in se v uvodni tekmi tretjega kroga pomerila s

favorizirano ekipo KIK Sana iz Sanskega Mosta. Domačini so KIK Sano presenetljivo porazili z 62:52.
V naslednji tekmi sta se pod koši srečali KKI Zagreb in slovenska ekipa ZŠIS-POK. Zagrebčani, ki so v tej sezoni še brez zmage, so tudi to tekmo zgubili (43:57). Zgubili so tudi naslednjo tekmo s prvo ekipo na lestvici skupine A KIK Sano (52:60).
V zadnji tekmi sta se pomerili dokaj enakovredni ekipi – ZŠIS-POK in KIK Zmaj. Boljša je bila slovenska ekipa, ki je domačine ugnala z 69:60.
Najboljši strelci v skupini A po treh krogih: Milan Slapničar (ZŠIS – POK) 148
Sabid Karupović (KIK SANA) 119 in Arnel Mulić (KIK ZMAJ).
Tekme so sodili: Mitja Dečman (SLO), Hrvoje Penciger, (HR) in Damir Kunisić, (BiH), spremljala pa tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner. Generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska banka, medijski pa Kosarka.si.
Rezultati po treh krogih:

  1. 1. KIK Sana -11
    2. ZŠIS-POK – 10
    3. KIK Zmaj – 9
    4. KKI Zagreb - 6

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.


Instagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB