nlb 3 b bg

V športni dvorani Nacionalnega izobraževalnega centra Zavoda Republike Srbije za šport v Beogradu, so 2. marca 2019 tudi ekipe skupine B NLB Wheel lige odigrale tretji krog. S tem se je zaključil redni del tekmovanja, ki mu 23. marca sledi polfinalno, 13. aprila pa finalno srečanje.


V uvodni tekmi sta se pomerili domača ekipa KKK Singidunum in RBB Flinkstones. Boljši so bili Avstrijci, ki so domačine premagali z 92:43.
V drugi tekmi sta se pod koši srečali ekipi iz Bosne in Hercegovine - KKI Vrbas in KIK Una Sana. Prvaki pretekle sezone niso dovolili presenečenja in so brez težav slavili z rezultatom 58:37.
KKI Vrbas je že v naslednji tekmi kljub utrujenosti še enkrat zmagala. Z rezultatom 78:51 je suvereno ugnala RBB Flinkstones.
V zadnji tekmi se je zmage veselila ekipa soorganizatorjev KKK Singidunum, ki je ekipo KIK Una Sana porazila s 56:53.
Najboljši strelci Ramo Rekanović (RBB FlinkStones) 184, Željko Ćirković (KKK Singidunum) 86 in Dino Dizdarić (KIK Una Sana) 78.
Košarkarske tekme Regionalne NLB Wheel lige sta si v Beogradu ogledala tudi Žarko Čabarkapa, športni direktor Lige ABA in Žarko Paspalj, ambasador Lige ABA
Tekme sta sodila Mitja Dečman (SLO) in Darko Šovran (SRB), spremljala pa tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner.

Lestvica po treh krogih:
1. KKI Vrbas – 12
2. RBB Flinkstones – 10
3. KIK Una Sana – 7
4. KKK Singidunum  - 7

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.


Instagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB