dvorana luke

S finalnim turnirjem na Vranskem se bo v soboto, 13. aprila, sklenila 11. sezona Lige NLB Wheel, kjer se meri osem regionalnih ekip košarkarjev na vozičkih iz petih držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, BiH in Srbije. V soboto, 23. 3. 2019 je Bihać gosti polfinalni turnir regionalnega tekmovanja, saj je redni del končan. Pred finalnim

sklepnim dejanjem v Sloveniji smov Bihaću videli tekme razigravanja za mesta od 1. do 8.

Liga NLB Wheel, polfinalni turnir:
od 5. do 8. mesta:

Kik Una Sana – KKI Zagreb (11.30)
KIK Zmaj – KKK Singudunum (13.15)
od 1. do 4. mesta:
KIK Sana – RBB FlinkStones Graz (15.00)
Kki Vrbas – ZŠIS-POK (16.45)
V skupini A so tekmovale: Slovenija-ZŠIS-POK, KIK Sana – Sanski Most, KKI Zagreb Zagreb in KIK Zmaj Gradačac, v skupini B pa KKI Vrbas – Banja Luka, KKK Singidunum – Beograd, KIK Una Sana – Bihać in RBB Flinkstones – Graz.

Redni del tekmovanja:
Skupina A:

KIK Sana 11, ZŠIS-POK 10, KIK Zmaj 9, KKI Zagreb 6
Skupina B: 
KIK Vrbas 12, RBB Flinkstones 10, KIK Una Sana 7, KKK Singudunum 7

Zgledno sodelovanje z Ligo ABA – ligo hodečih
Letos se je še posebej izkazala pomlajena slovenska vrsta, ki jo vodi trener Žiga Kobaševič. Napredovali so med štiri najboljše v regiji, kar je velik korak za košarko na vozičkih v Sloveniji. „Ta dosežek, da smo med štirimi v regiji, nam veliko pomeni. To je pomemben korak za košarko, za ekipo. V preteklih letih smo se redno uvrščali v spodnji dom tabele, letos se borimo za odličje,“ se sklepnega dejanja Lige NLB Wheel veseli tudi trener Kobaševič. Generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska banka, medijski partner ostaja spletni portal Kosarka.si, tekmovanje vodi vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner. Delegat je Milan Lukan, delegator sodnikov pa Žarko Tomšič. Tudi v tej sezoni se nadaljuje dobro sodelovanje z regionalno Ligo ABA, ki pomaga pri promociji košarke na vozičkih po celi regiji.

Nov list v košarkarski zgodbi NLB Wheel
„Po desetih sezonah, ki jih imamo pod streho, se je v tej sezoni obrnil novi list v tej zgodbi, ki ji lahko rečemo zgodba o uspehu. Sezona 2018/19 je prinesla kar nekaj novosti. Prva novost je, da spet sodeluje osem ekip. Generalni sponzor banka NLB d.d. nas je v celoti opremil z enotno športno opremo in ponovno bo poskrbel za dva vozička za igranje košarke. Velik korak je bil narejen na področju promocije in sodelovanja z mediji ter lokalno skupnostjo. Obnovili smo spletno stran (http://www.nlbwheel.com/), aktivirali klube pri promociji tekmovanja, čakata pa nas izjemna turnirja – jutri, polfinalni, v Bihaču in zaključni turnir, ki bo 13.4. na Vranskem. Polfinale lige NLB WHEEL gosti Bihać. Zelo smo veseli, da je ekipa KIK Una Sana sprejela organizacijo omenjenega dogodka. Skozi redni del tekmovanja v ligi so ekipe zelo ambiciozno sodelovale v tekmovalnem nivoju, saj je bila vsaka tekma – zmaga pomembna, da so lahko v boju za prva tri odličja. Tokrat ima prvič v zgodovini lige možnost za odličja slovenska ekipa, na kar je kot organizator lige Zveza paraplegikov Slovenije zelo ponosen. Želim, da se sobotne polfinalne tekme izvedejo v športnem vzdušju in že vnaprej se veselim finala lige, ki bo letos v kraju Vransko,“ napove Gregor Gračner, vodja lige NLB Wheel, kjer so se v minulih desetih letih naslovov vedno veselile ekipe iz Bosne in Hercegovine.

Dosedanji prvaki Lige NLB Wheel:

2017/2018:

KKI Vrbas

2016/2017:
KKI Vrbas

2015/2016:
KKI Vrbas

2014/2015:
KKI Vrbas

2013/14:
KKI Vrbas

2012/13:
KKK K3 Sarajevo

2011/12:
KIK Sana

2010/11:
KIK Sana

2009/10:
KIK Sana

2008/09:
KIK Sana

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.


Instagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB