polfinale bihac

Ekipe NLB Wheel lige so 23. marca 2019 v športni dvorani Luke v Bihaću odigrale polfinalne tekme. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila domača ekipa KIK Una Sana, košarkarje pa je pozdravil tudi župan Občine Bihać Šuhret Fazlić.
Kot gostitelj se je KIK Una Sana v uvodni tekmi pomerila s hrvaško ekipo KKI Zagreb in zabeležila poraz.

Zagrebčani so jih premagali z rezultatom 78:67.
V naslednji tekmi sta se pod koši srečali KIK Zmaj iz Gradačca in KKK Singidunum iz Beograda. Boljšo igro so prikazali igralci Gradačca, ki so Beograjčane ugnali s 66:51.
V tretji tekmi sta se pomerili KIK Sana iz Sanskega Mosta in RBB FlinkStones iz Graza. KIK Sana je morala priznati premoč avstrijski ekipi, ki jo je nadigrala s 75:60.
V zadnji tekmi polfinalnega tekmovanja sta se na parketu srečali še KKI Vrbas iz Banjaluke in ZŠIS-POK iz Slovenije. Prvaki pretekle sezone so slovensko ekipo kljub slabi igri v drugi četrtini premagali s 63:60.
Najboljši strelci po polfinalnih tekmah - prvi Ramo Rekanović (RBB FilinkStones) 221, drugi Milan Slapničar (ZŠIS-POK) 172, treje mesto si delita Sabid Karapović in Asmir Vehabović (oba KIK Sana) 138.
Finalno tekmovanje bo 13. aprila pod pokroviteljstvom občine v športni dvorani Vrana na Vranskem. Za sedmo mesto se bosta pomerili KIK Una Sana in KKK Singidunum, za peto KKI Zagreb in KIK Zmaj, za tretje KIK Sana in ZŠIS - POK, za naslov prvaka lige pa RBB FlinkStones in KKI Vrbas.
Tekme sta sodila Sinan Ferizović (BiH) in Dražen Štrok (HR), spremljala pa tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner.

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.


Instagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB