Posvet pred novo sezono

Zveza paraplegikov Slovenije bo tudi v dvanajsti sezoni organizator NLB Wheel lige. Tako kot v prejšnjih sezonah jo bo vodil vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner.
Priprave na novo sezono so se pričele 9. septembra 2019, ko so se na delovnem posvetu sestali

vsi vodje ekip, delegat, delegator sodnikov in vodja lige.
Udeleženci posveta so najprej prisluhnili pripombam vodij ekip, ki so se navezovale predvsem na pomanjkljivosti pri organizaciji in izvedbi posamičnih krogov v pretekli sezoni. Vse z namenom, da se ne bi ponavljale tudi v prihodnje.
Sprejeli in potrdili so poročila vodje lige, delegata in delegatorja sodnikov, sprejeli in potrdili pa tudi finančno poročilo za preteklo sezono 2018-2019.
Iz poročil je razvidno, da so tekmovanja v celotni sezoni potekala po smernicah, ki so jih sprejeli pred začetkom sezone. Večjih težav ni bilo, vsi pa ugotavljajo, da so med ekipami najpomembnejši dobri in prijateljski odnosi.
V nadaljevanju so usklajevali pravila pri rednih krogih in finalnem tekmovanju, ki bo v Sloveniji. Dogovorili so se, da bodo ekipe dva kroga odigrale v letošnjem letu, tretji krog in finalno srečanje pa v letu 2020.
V sezoni 2019-2020 bo v ligi tekmovalo sedem ekip, štiri iz Bosne in Hercegovine, dve iz Hrvaške in ena iz Slovenije. Sodelovanje sta odpovedali KKK Singidunum iz Beograda in RBB FlinkStones iz Graza, priključila pa se je ekipa KKOI Zadar. Tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah po Bergerjevem sistemu in pravilih IWBF za ekipe s 14.5 igralnimi točkami.
Po žrebu bodo v skupini A tekmovale: KKI Vrbas - Banja Luka, KIK Sana - Sarajevo in KKI Zagreb Zagreb, v skupini B pa: Slovenija-ZŠIS-POK – Ljubljana, KIK Zmaj Gradačac , KIK Una Sana - Bihać in KKOI Zadar Zadar.
Beseda je tekla tudi o nakupu športne opreme za igralce novih ekip, nakupu dveh košarkarskih vozičkov in višini kotizacije za sezono 2019-2020, ki ostaja nespremenjena.
Tudi v letošnji, dvanajsti sezoni, bo generalni pokrovitelj lige Nova ljubljanska Banka, medijski Kosarka.si, vodil pa jo bo vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner. Delegat bo Milan Lukan delegator sodnikov pa Žarko Tomšič.

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB