gradacac 19

V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije se je 2. novembra 2019 začela dvanajsta sezona tekmovanj v regionalni NLB Wheel ligi. V letošnji ligi tekmuje v dveh skupinah sedem ekip – štiri iz BiH, dve iz Hrvaške in ena iz Slovenije. V skupini B nastopajo: KIK Zmaj, Gradačac

in KIK Una Sana Bihać (BiH), ZŠIS-POK (Slovenija) in KKOI Zadar (Hrvaška).Sezono 2019-2020 so v športni dvorani Gradačačkega sejma v Gradačcu odprle ekipe skupine B, tekmovanje pa je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila ekipa KIK Zmaj.

KIK Zmaj : KIK Una Sana 64:58 (34:28)
Uvodno tekmo sezone sta odigrali KIK Zmaj iz Gradačca in KIK Una Sana iz Bihaća. Boljšo igro so predvsem v prvi četrtini (23:11) prikazali igralci KIK zmaj, ki so zasluženo zabeležili prvo zmago.

KKOI Zadar : ZŠIS-POK 38:43 (12:21)
Novinci v ligi so pokazali dobro igro, vendar to ni zadoščalo za zmago proti razigrani slovenski ekipi.

KIK Una Sana : KKOI Zadar 76:43 (33:31)
Zadarčani niso imeli veliko časa za počitek. Kljub dobljeni prvi četrtini so v nadaljevanju tekme naredili preveč napak in izgubili.

ZŠIS-POK : KIK Zmaj 40:46 (16:23)
V zadnji tekmi skupine je bila boljša domača ekipa. KIK Zmaj je vodila v treh četrtinah, popustila je le ob zaključku tekme.

Tekme sta ob delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodila Mitja Dečman (SLO) in Damir Kunosić BiH). Najboljši strelci v skupini B po prvem krogu: Ramo Rekanović – KIK Una Sana (58), Arnel Mulić (41) in Enes Kamberović (28) oba KIK Zmaj.

Lestvica po prvem krogu:
1. KIK Zmaj
2. KIK Una Sana
3. ZŠIS-POK
4. KKOI Zadar

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB