Banjaluka 19

V športni dvorani Borik v Banjaluki so 3. novembra 2019 tudi ekipe skupine A odigrale prvi krog. V skupini A nastopajo samo tri ekipe – dve iz BiH (KKI Vrbas,  Banjaluka in KIK Sana Sarajevo) in ena iz Hrvaške (KKI Zagreb).


Tudi v novi sezoni nadaljujemo uspešno sodelovanje z ABA ligo. Na tekmah prvega kroga v Banjaluki je košarkarje nagovoril in pozdravil Vuk Radivojević – nekdanji odlični košarkar, zdaj pa izvršni direktor Košarkarskega kluba Igokea Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila domača ekipa KKI Vrbas.

KKI Vrbas : KIK Sana 70:65 (33:27)
Ekipa šestkratnega zaporednega prvaka lige je upravičila vlogo favorita. Že v prvem polčasu so si priigrali lepo prednost, ki so jo držali vso tekmo.   

KKI Vrbas : KKl Zagreb 79:56 (42:28)
Kljub manjši utrujenosti in kratkem odmoru je favorizirana ekipa iz Banjaluke že v naslednji tekmi ponovno slavila.

KKI Zagreb : KIK Sana 56:60 (29:25)
Zagrebčani so v zadnji tekmi prvega kroga po dveh četrtinah vodili, vendar so v nadaljevanju popustili in tekmo izgubili.
Tekme sta spremljala delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner, sodila pa Mitja Dečman (SLO) in Hrvoje Pencinger (HR). Najboljši strelci v skupini A po prvem krogu: Ademir Demirović - KKI Vrbas (43), Ivica Vujica – KKI Zagreb (41) in Vlado Švraka – KKI Vrbas (39).

Lestvica po prvem krogu:
1. KKI Vrbas
2. KIK Sana Sarajevo
3. KKI Zagreb

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB