sanski most 19

Drugi krog košarkarske NLB Wheel lige v skupini A so ekipe 8. decembra 2019 odigrale v Sanskem Mostu (BIH) v športni dvorani Sanski Most. Košarkarsko srečanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila ekipa KIK Sana Sarajevo. Na srečanju skupine A

so med tremi kandidati izvedli žrebanje za dva nova košarkarska vozička, ki za njun nakup sredstva prispeva generalni pokrovitelj Nova ljubljanskabanka. Sreča se je tokrat nasmehnila Gregorju Gračnerju iz ekipe ZŠIS-PK in Peru Kuzmanoviću KKI Vrbas, ki bosta vozička prejela na finalni tekmi.

KIK Sana : KKI Zagreb 73:55 (40:31)
KIK Sana je bila boljša v tako v obrambi kot v napadu in tekmo brez težav dobila. Nasprotna ekipa je lovila zaostanek vendar je v zadnji četrtini povsem popustila.

KIK Sana : KKI Vrbas 61:85 (28:42)
Favorizirana ekipa KKI Vrbas je odlično začela srečanje, vso temo vodila in jo zaključila z visoko razliko

KKI Vrbas : KKI Zagreb 87:58 (49:30)
Najboljši ekipi v ligi se utrujenost iz prve tekme ni poznala, da ne bi že v naslednji tekmi ponovno slavila. Visoko razliko si je ustvarili že v prvem polčasu.

Tekme sta ob delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodila Mitja Dečman (SLO) in Dražen Štrok (HR). Najboljši strelci v skupini A po drugem krogu: Ademir Demirović - KKI Vrbas (89), Ivica Vujica – KKI Zagreb (75) in Vlado Švraka – KKI Vrbas (75).

Lestvica po drugem krogu
1. KIK Vrbas
2. KIK Sana
3. KKI Zagreb

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB