bihac 20

Štiri ekipe, ki tekmujejo v NLB Wheel ligi skupine B, so 29. februarja 2020 v športni dvorani Javne ustanove za šport, odmor in rekreacijo v Bihaću, odigrale zaključni krog v rednem delu tekmovanja. Srečanje tretjega kroga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila

KIK Una Sana.

KIK Una Sana : KKOI Zadar 87:49 (49:21)
Uvodno tekmo zadnjega kroga rednega dela je dobila domača ekipa KIK Una Sana, ki je z visoko razliko porazila KKOI Zadar. Zadrčani so zelo slabo začeli srečanje, domača ekipa pa je z boljšo igro hitro naredila točkovno razliko, ki jo je zadržal in še povečala.

KIK Zmaj : Zveza ŠIS-SPK 50:46 (30:25)
V drugi tekmi sta se pomerili prvo in drugo uvrščeni ekipi na lestvici, kjer je bila boljša KIK Zmaj. Slovenska ekipa Zveza ŠIS-SPK je celotno tekmo lovila zaostanek, v zadnji četrtini je zaostajala samo še za štiri točke vendar je v zaključku tekme popustila in izgubila.

KKOI Zadar : KIK Zmaj 44:49 (20:28)
KIK Zmaj je tudi v tretji tekmi nadaljevala z uspešno igro in zmagala tudi proti novincem v ligi KKOI Zadar.

Zveza ŠIS-SPK : KIK Una Sana 52:57 (26:29)
V zadnji tekmi rednega dela je slovenska ekipa Zveza ŠIS-SPK morala priznati premoč domačinom, ki so že v prvi četrtini povedli za sedem točk.

Najboljši strelci v skupini B po tretjem krogu: Ramo Rekanović – KIK Una Sana (141), Arnel Mulić – KIK Zmaj (90) in Haris Kuduzović – Zveza ŠIS-SPK (89).
Tekme so ob delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodili Mitja Dečman (SLO), Nedžad Budimlić (SLO) in Sinan Ferezović (BIH). 

Lestvica po tretjem krogu:

1. KIK Zmaj
2. Zveza ŠIS-SPK
3. KIK Una Sana
4. KKOI Zadar

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB