vransko

Video - Koronavirus je v letošnji pomladi obrnil svet takorekoč na glavo in zlezel v vse pore našega življenja. Ogromno škodo in zmedo je naredil tudi na športnem področju, saj so zaradi njegove nevarnosti prestavljene celo olimpijske igre.
Epidemija je onemogočila ali prestavila tudi

številne dejavnosti in dogodke pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Med drugim je odpadlo praznovanje Dneva paraplegikov, prestavljena pa so tudi številna športna tekmovanja.
V NLB Wheel ligi so ekipe v sezoni 2019-2020 odigrale vse tri kroge, ostalo je le še finalno srečanje, ki naj bi ga Slovenija pripravila 5. aprila 2020 v športni dvorani na Vranskem. Trenutni podatki kažejo, da bi finalno tekmovanje lahko izvedli 26. septembra 2020. Upamo, da bomo širitev koronavirusa kmalu povsem zajezili in da se bo naše življenje ponovno vrnilo v ustaljene tirnice.

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB