nlb sestanek

Koronavirus že drugo leto zapored kroji tekmovanje tudi v mednarodni košarkarski NLB Wheel ligi, ki jo organizira Zveza paraplegikov Slovenije. Zato je tudi delovni sestanek, ki ga je z vodji ekip 3. maja 2021 vodil vodja lige Gregor Gračner, potekal na daljavo.

Že predhodno so predlagali sistem, ki naj bi glede na dane razmere omogočil, da bodo ekipe v sezoni 2020-2021 celotno tekmovanje izvedle v treh dneh.
In tako se bo za trinajsti naslov prvaka lige tokrat potegovalo osem ekip iz BiH, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Po žrebu bodo v  skupini A nastopile: KIK Zmaj iz Gradačca, KIK Sana iz Sanskega Mosta, KKOI Zadar iz Zadra, POKS iz Srbije, v skupini B pa KKI Vrbas iz Banja Luke, KIK Una Sana iz Bihaća, Zveza ŠIS-SPK iz Slovenije in KKI Zagreb iz Zagreba. Tekmovanje bo od 11. do 13. junija potekalo v Športni dvorani v Kamniku. Glede na zgoščen urnik bo tekmovanje tudi izredno naporno, saj bodo ekipe v treh dneh odigrale kar 16 tekem. V petek štiri, v soboto osem, v nedeljo pa za končne uvrstitve še štiri. Otvoritveno tekmo bosta odigrali Zveza ŠIS-SPK iz Slovenije in KKI Zagreb iz Zagreba.
Na video sestanku je Gračner predstavil potek tekmovanja in trenutne razmere v zvezi s koronavirusom v Sloveniji, za tem pa v osrednji točki sistem tekmovanja. Po različnih predlogih in razmislekih so se odločili, da bodo ekipe tekmovale po Bergerjevem sistemu v dveh skupinah, žreb pa je odločil katere ekipe bodo tekmovale v posamični skupini.
Beseda je tekla tudi o protokolu podeljevanja košarkarskih vozičkov generalnega pokrovitelja Nove ljubljanske banke in medijski pokritosti odmevnega športnega dogodka. Pokrovitelj je tudi Občina Kamnik.

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB