V SEVERNI MAKEDONIJI O ŠIRITVI LIGE NLB WHEEL

Makedonija NLB

V prostorih NLB Banke v Skopju je 12. aprila 2022 potekal strateški sestanek o širitvi košarkarske lige na vozičkih - NLB Wheel. Že v naslednji tekmovalni sezoni lahko pričakujemo, da se bo regionalni ligi pridružila ekipa iz Severne Makedonije,

s tem pa bo liga postala še bolj konkurenčna in zanimiva.
Sestanka so se udeležili: predstavniki NLB, predstavniki slovenskega veleposlaništva, ki je bil pobudnik srečanja, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije DaneKastelic, vodja regionalne lige Gregor Gračner, predsednik paraolimpijskega komiteja Severne Makedonije Branimir Jovanovski, in predstavnici nemškega veleposlaništva.
 

Podatki

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

FacebookInstagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB