NLB WHEEL LIGA POD OKRLIJEM ABA

NLB sestanek

V prostorih Zveze paraplegikov Slovenije je 21. julija 2022 potekal delovni sestanek z vodstvom ABA lige, na katerem so iskali rešitve, da bi NLB Wheel prešla v izvedbo ligaškega tekmovanja pod okrilje ABA lige.
Sestanek je potekal zelo konstruktivno in pozitivno,

vendar je treba

še veliko postoriti in uskladiti, da bi ta ideja res zaživela.
Sestanka so se udeležili predstavniki ABA lige: Vanja Velinovski – organizator tekmovanja, Aleksandra Baždarić – vodja marketinga, Ivica Blagović – operativni del in Dubrovko Kmetović – direktor lige ABA.
Prisotni so bili tudi predstavniki NLB Wheel: Dane Kastelic – predsednik Zveze paraplegikov Slovenija, Gregor Gračner – vodja lige NLB Wheel, Mitja Dečman – strokovni sodelavec, Dražen Štrok – strokovni sodelavec.

Podatki

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

FacebookInstagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB