ČETRTO KOLO NLB WHEEL LIGE V GRADAČCU

Novica Gradacac

Ekipa KIK Zmaj Gradačac bo gostitelj 4. letošnjega turnirja 15. sezone regionalne košarkarske lige NLB Wheel. Tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije, v Gradačcu pa se v nedeljo, 19. marca 2023 obeta pravi košarkarski spektakel. Za točke se bodo merili Parasport Slovenia,

KIK Zmaj, KK OSI Paramont in KIK Zagreb. Prosti sta ekipi KKK Singidunum Crvena zvezda ter KKI Vrbas.
Liga NLB Wheel, Gradačac, 19. marec
Parasport Slovenia – KIK Zmaj (11.30) https://youtube.com/live/LzY9Pe2-WB0?feature=share
KK OSI Paramont – Parasport Slovenia (13.15) https://youtube.com/live/bP56vxNfROE?feature=share
KKI Zagreb – KIK Zmaj (15.00) https://youtube.com/live/E1k-5TQ7C3Q?feature=share
Vrstni red:
KKI Vrbas 10
KK OSI Paramont 6
KK Singidunum Crvena zvezda 6
Parasport Slovenia 5
KIK Zmaj 5
KKI Zagreb 4
Turnir se bo začel s tekmo Parasport Slovenia – KIK Zmaj. To bo soočenje dveh ekip, ki sta v zadnjih letih igrali kar izenačenih tekem, zmage pa so odšle enkrat na eno stran, drugič na drugo. Ekipa Zmaja je letos še dodatno okrepljena z izjemnim strelcem Ramom Rekanovićem, ki jim v igri daje dodatno dimenzijo, obe ekipi pa bosta stavili na svojo značilno igro.
Po uvodni tekmi sledi slavnostno odprtje turnirja. Poleg domačina bodo zbrane nagovorili še predstavnik NLB banke, izpostava Sarajevo. Banka NLB od samega začetka podpira naše tekmovanje in omogoča razvoj parašporta v regiji.
Temu bo sledila tekma KK OSI Paramont – Parasport Slovenia. Obe ekipi bosta imeli težnjo po zmagi, saj se bo zmagovalec tega dvoboja v polfinalu izognil vodilni ekipi lige in domačinu turnirja, KKI Vrbas. Pisana zasedba ekipe iz Črne Gore igra letos zelo dobro, Slovenci pa so že dokazano zelo neugodni za vsakega nasprotnika.
Za konec sledi še obračun KKI Zagreb – KIK Zmaj. Favorit v dvoboju je domača ekipa KIK Zmaj, ki bo to želela dokazati tudi na parketu, da si z zmago utrdi končni položaj na lestvici pred polfinalom.  Zagrebčani pa bodo iskali pot do svoje prve zmage v letošnji sezoni.

Podatki

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  www.zveza-paraplegikov.si
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

FacebookInstagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB