ekipa vrbas 19

FOTOGRAFIJE - VIDEO1 - VIDEO2 - Košarkarji Regionalne NLB Wheel lige so finalno tekmovanje posvetili 50 letnici Zveze paraplegikov Slovenije in prazniku Občine Vransko.

V športni dvorani na Vranskem so 13. aprila 2019 ekipe Regionalne NLB Wheel lige sklenile tekmovanje. V XI. sezoni 2018-2019 so se po treh rednih krogih v skupinah A in B ter polfinalnem srečanju, pomerile še

polfinale bihac

Ekipe NLB Wheel lige so 23. marca 2019 v športni dvorani Luke v Bihaću odigrale polfinalne tekme. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila domača ekipa KIK Una Sana, košarkarje pa je pozdravil tudi župan Občine Bihać Šuhret Fazlić.
Kot gostitelj se je KIK Una Sana v uvodni tekmi pomerila s hrvaško ekipo KKI Zagreb in zabeležila poraz.

dvorana luke

S finalnim turnirjem na Vranskem se bo v soboto, 13. aprila, sklenila 11. sezona Lige NLB Wheel, kjer se meri osem regionalnih ekip košarkarjev na vozičkih iz petih držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, BiH in Srbije. V soboto, 23. 3. 2019 je Bihać gosti polfinalni turnir regionalnega tekmovanja, saj je redni del končan. Pred finalnim

nlb 3 b bg

V športni dvorani Nacionalnega izobraževalnega centra Zavoda Republike Srbije za šport v Beogradu, so 2. marca 2019 tudi ekipe skupine B NLB Wheel lige odigrale tretji krog. S tem se je zaključil redni del tekmovanja, ki mu 23. marca sledi polfinalno, 13. aprila pa finalno srečanje.

Tretji krog NLB Wheel lige skupine A

Ekipe NLB Wheel lige skupine A – KIK Sana, ZŠIS-POK, KIK Zmaj in KKI Zagreb, so 17. februarja 2019 v športni dvorani Gradački sejem, odigrale tretji krog. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila ekipa KIK Zmaj in se v uvodni tekmi tretjega kroga pomerila s

nlb 2 kolo zgr

VIDEO - V drugem krogu NLB Wheel lige so tekme najprej odigrale ekipe v skupini B. Tekmovanje je v športni dvorani Obilićevo 8. decembra 2018 pripravila ekipa KKI Vrbas, v premoru turnirja pa so med petimi kandidati izžrebali dva košarkarja, ki bosta na finalnem srečanju prejela

Tekma v Sanskem Mostu

V košarkarski regionalni NLB Wheel ligi v sezoni 2018-2019 nastopa v dveh skupinah osem ekip iz petih držav jugovzhodne Evrope. V skupini A tekmujejo – ZŠIS-POK (SLO), KIK Zmaj iz Gradačca (BiH), KKI Zagreb iz Zagreba (HR) in KIK Sana iz Sanskega Mosta (BiH).

liga zacetekz

S turnirjem v Sanskem Mostu se je s 3. novembrom začela 11. sezona Lige NLB Wheel, kjer se bo merilo osem regionalnih ekip košarkarjev na vozičkih iz petih držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, BiH in Srbije.
Tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah po Bergerjevem

posvet nlb 18

Zveza paraplegikov Slovenije je tudi za enajsto sezono prevzela organizacijo NLB Wheel lige, ki jo bo tako kot v prejšnjih sezonah vodil vodja športa Gregor Gračner.
Priprave na novo sezono so se pričele 4. septembra 2018, ko so se v prostorih Zveze

Prvak lige

Zaključnimi tekmami se je 8. aprila 2018 v novomeški športni dvorani Marof končalo tekmovanje regionalne NLB Wheel lige. Naslov prvaka lige je v deseti, jubilejni sezoni 2017-2018, osvojila KKI Vrbas, ki je finalni tekmi premagala Castelvecchio.

Tretji krog skupine A

Po urniku bi morale ekipe v skupini A tretji krog odigrati že 3. februarja, vendar jim je prihod do dvorane Luke v Bihaću preprečilo močno sneženje. In tako so košarkarji skupine A NLB Wheel lige prestavljen krog odigrale 18. marca 2018.

nlb graz1

V športni dvorani Fritz Matzner Weg v Gradcu so košarkarji, ki igrajo v Regionalni NLB Wheel ligi, v skupini B odigrali zadnji krog rednega dela. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 4. februarja 2018 pripravila ekipa RBB FlinkStones.

Drugi krog odigran tudi v Skupini B

V športni dvorani Skenderija v Gradačcu so košarkarske ekipe, ki tekmujejo v Regionalni NLB Wheel ligi odigrale drugi krog. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je 23. decembra 2017 tekme v skupini B pripravila ekipa KIK Zmaj.

Drugi krog NLB Wheel lige v Skupini A

V športni dvorani Borik v Banja Luki so košarkarske ekipe, ki tekmujejo v Regionalni NLB Wheel ligi, odigrale drugi krog. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je 17. decembra 2017 tekme v skupini A pripravila ekipa KKI Vrbas, igralce pa sta obiskala tudi predstavnika KK Igokee Vuk Radivojević in Dragan Bajić.

Prvi krog odigrale tudi ekipe Skupie A

V Regionalni NLB Wheel ligi so ekipe tudi v skupini A odigrale prvi krog. V skupini B je prvi krog 28. oktobra 2017 v italijanski Gradiški pripravila ekipa Castelvecchio, v skupini A pa 5. novembra 2017 v hrvaških Sesvetih pri Zagrebu, ekipa KKI Zagreb.

nlb gradiska

V Regionalni NLB Wheel ligi v letošnji sezoni tekmuje sedem ekip iz petih držav jugovzhodne Evrope. V skupini A tekmujejo: KKI Zagreb iz Hrvaške, KIK Una Sana in KKI Vrbas iz BiH ter ZŠIS-POK iz Slovenije. V skupini B pa nastopajo: Castelvecchio iz Italije, KIK Zmaj iz BiH in RBB Flinkstones iz Avstrije.

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.


Instagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB