Drugi krog NLB Wheel lige v Skupini A

DRUGI KROG NLB WHEEL LIGE V SKUPINI A

V športni dvorani Borik v Banja Luki so košarkarske ekipe, ki tekmujejo v Regionalni NLB Wheel ligi, odigrale drugi krog. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je 17. decembra 2017 tekme v skupini A pripravila ekipa KKI Vrbas, igralce pa sta obiskala tudi predstavnika KK Igokee Vuk Radivojević in Dragan Bajić.

Prva tekma: Na parketu sta se pomerili ekipi iz BiH – KKI Vrbas in KIK Una Sana. Lanskoletni prvaki so si že v prvem polčasu priigrali enajst točk prednosti, v nadaljevanju pa so stopnjevali pritisk in tekmo dobili z visokih 79:60.

Druga tekma: Slovenska ekipa ZŠIS-POK je bila boljša od KKI Zagreb. Zagrebčani so celotno tekmo lovili zaostanek vendar so naredili preveč napak in izgubili s 37:57.

Tretja tekma: KIK Una Sana je v tretji tekmi izboljšala igro in ekipo KKI Zagreb premagala s 64:51.

Četrta tekma: Ekipa KKI Vrbas je še enkrat dokazala, da je v izvrstni formi in ekipo ZŠIS-POK premagala z visoko razliko 78:43.

Tekme sta spremljala tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige in igralec Gregor Gračner.

Na srečanju skupine A so izžrebali tudi dva igralca, ki bosta ob zaključku lige po sponzorski pogodbi z Novo ljubljansko banko prejela nova košarkarska vozička. Izžrebanca sta: Haris Hasanagić – KIK Una Sana in Elvir Modronja – KKI Vrbas.
Najboljši strelci v skupini A: Armin Aziraj KIK Una Sana (78), Ademir Demirović KKI Vrbas (72) in Dino Kolega KIK Zagreb (61).

Lestvica skupine A po II. krogu
1. KKI Vrbas
2. KIK Una Sana
3. ZŠIS-POK
4. KKI Zagreb