nlb sestanek

PRIPRAVE NA TEKMOVANJE V LIGI

nlb sestanek

Koronavirus že drugo leto zapored kroji tekmovanje tudi v mednarodni košarkarski NLB Wheel ligi, ki jo organizira Zveza paraplegikov Slovenije. Zato je tudi delovni sestanek, ki ga je z vodji ekip 3. maja 2021 vodil vodja lige Gregor Gračner, potekal na daljavo.

Že predhodno so predlagali sistem, ki naj bi glede na dane razmere omogočil, da bodo ekipe v sezoni 2020-2021 celotno tekmovanje izvedle v treh dneh.
In tako se bo za trinajsti naslov prvaka lige tokrat potegovalo osem ekip iz BiH, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Po žrebu bodo v  skupini A nastopile: KIK Zmaj iz Gradačca, KIK Sana iz Sanskega Mosta, KKOI Zadar iz Zadra, POKS iz Srbije, v skupini B pa KKI Vrbas iz Banja Luke, KIK Una Sana iz Bihaća, Parasport Slovenia in KKI Zagreb iz Zagreba.
Tekmovanje bo od 11. do 13. junija potekalo v Športni dvorani v Kamniku. Glede na zgoščen urnik bo tekmovanje tudi izredno naporno, saj bodo ekipe v treh dneh odigrale kar 16 tekem. V petek štiri, v soboto osem, v nedeljo pa za končne uvrstitve še štiri. Otvoritveno tekmo bosta odigrali Parsport Slovenia in KKI Zagreb iz Zagreba. Tekmo bo prenašala RTV Slovenija.
Na video sestanku je Gračner predstavil potek tekmovanja in trenutne razmere v zvezi s koronavirusom v Sloveniji, za tem pa v osrednji točki sistem tekmovanja. Po različnih predlogih in razmislekih so se odločili, da bodo ekipe tekmovale po Bergerjevem sistemu v dveh skupinah, žreb pa je odločil katere ekipe bodo tekmovale v posamični skupini.
Beseda je tekla tudi o protokolu podeljevanja košarkarskih vozičkov generalnega pokrovitelja Nove ljubljanske banke in medijski pokritosti odmevnega športnega dogodka. Pokrovitelj je tudi Občina Kamnik.