Hala Beograd

TEKME REGIONALNE NLB WHEEL LIGE V BEOGRADU

S turnirjem v športni dvorani – Aleksander Nikolić v Beogradu, se 4. decembra 2022 nadaljuje 15. sezona košarkarske Lige NLB Wheel, tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije, v njej pa tekmuje šest ekip: KKK Singidunum Crvena zvezda (Srbija), KK OSI Paramont (Črna gora), KKI Vrbas (BiH), Zmaj Gradačac (BiH), KKI Zagreb (Hrvaška) in Parasport Slovenia (Slovenija). Prvi turnir je bil na sporedu v Zagrebu, zdaj se regionalna karavana seli v Beograd.
KKI Vrbas z dvema zmagama
V začetku prejšnjega meseca smo bili v Zagrebu priča zanimivemu 1. kolu lige NLB Wheel. Najbolj tesna tekma je bila ravno otvoritvena, kjer so igralci Singidunuma Crvene Zvezde, premagali domačine KKI Zagreb (41:49), v dresu gostov se je s 25 točkami izkazal Željko Čirković. V drugi tekmi smo spremljali boj med sedemkratnimi prvaki lige NLB KKI Vrbas iz Banja Luke in mlado ekipo Parasport Slovenije, v kvalitetni tekmi so bili boljši igralci Vrbasa, ki edina med vsemi ekipami igra letos tudi v evropskem tekmovanju. Junak tekme je bil Vlado Švraka, ki je ob zmagi KKI Vrbasa dosegel kar 31 točk. V tretji tekmi je bila ekipa KIK Zmaj Gradačac prepričljivo boljša od ekipe iz Beograda (41:70), Ramo Rekanović pa je dosegel kar 41 točk za zmagovito ekipo. V zadnji tekmi pa so Slovenci gladko premagali KKI Zagreb (25:78), David Škorjanc je k zmagi prispeval 24 točk.
Mednarodni dan invalidov
Tokratni turnir v Beogradu ima tudi simbolno vrednost. Igran bo le dan za 3. decembrom, ki je mednarodni dan invalidov. Turnir v Beogradu, ki ga organizira domači klub KKK Singidunum Crvena zvezda, pa sodi ravno v sklop proslave in obeležitve tega dne.
Liga NLB Wheel, 2. krog, Beograd, 4.12.
Vse tekme pa si lahko ogledate tudi v neposrednem prenosu na spodnjih povezavah:
KK OSI Paramont – KKK Singidunum Crvena zvezda (11.30)

https://youtu.be/QBH8ncSQAvw

KKI Vrbas – KKI Zagreb (13.15)

https://youtu.be/TICS7PmcvYU

KKI Zagreb – KK OSI Paramont (15.00)

https://youtu.be/OFhMNis6Le8

KKK Singidunum Crvena zvezda – KKI Vrbas (16.45)

https://youtu.be/mG3e90TygHo

Prvič letos tudi Črnogorci
V Beogradu se bo prvič predstavila ekipa KK OSI Paramont iz Črne gore, ki se bo uvodoma na prvi tekmi turnirja pomerila z gostiteljem KKK Singidunum Crvena zvezda. Temu bo sledila tekma KKI Vrbas – KKI Zagreb, kjer bo ekipa iz Banja Luke lovila svojo drugo zaporedno zmago in potrditev visokih ciljev. Za tem sledita še tekmi KKI Zagreb – KK OSI Paramont (15.00) in KKK Singidunum Crvena zvezda – KKI Vrbas (16.45).
Slovesno odprtje turnirja
Med 13.00 in 13.15 sledi uradna otvoritev turnirja, ki se je bodo udeležili generalni manager Košarkarskega kluba Crvena zvezda Nemanja Vasiljević in košarkarji Crvene zvezde, Biljana Barošević, predstavnica ministrstvo za delo, zaposlovanje, veteranske in socialne zadeve ter Tamara Perović, sekretarka športnega sektorja v SC Tašmajdan.
„Liga se seli tokrat v Beograd, kjer se igra vrhunska košarka in je med prebivalci ena izmed najbolj priljubljenih športnih panog na sploh. Zato pričakujemo kvalitetno izpeljani turnir, tako kot vedno do sedaj. Poleg eminentnih gostov, verjamem, da bodo domači mediji prenesli dogodek širši javnosti. Seveda pričakujem vse štiri
tekme razburljive, naj prevladuje športni duh in naj zmaga boljši,“ pa je pred tekmovanjem povedal Gregor Gračner, vodja tekmovanja Lige NLB Wheel.
Lestvica strelcev po 1. krogu:
1. Rekanović R. (KIK Zmaj) 41
2. Kamenik D. (Parasport Slovenia) 31
3. Ćirković Ţ. (KKK Singidunum Crvena Zvezda) 31
4. Švraka V. (KKI Vrbas) 31
5. Škorjanc D. (Parasport Slovenia) 30
Lestvica po 1. krogu:
1. Parasport Slovenija 3 (+37)
2. KKK Singidunum Crvena zvezda 3 (-21)
3. KIK Zmaj Gradačac 2 (-29)
3. KKI Vrbas 2 (+16)
5. KKI Zagreb 1 (-61)
6. KK OSI Paramont 0
Vse tekme bodo igrane v kulturni košarkarski dvorani Dvorana Aleksandra Nikolića v Beogradu.

Drago Perko