Polfinale Banja Luka 05

V POLFINALNALNEM SREČANJU ŠTIRI EKIPE

V športni dvorani Borik v Banja Luki je 22. aprila 2023 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije potekalo polfinalno tekmovanje ekip NLB Wheel lige. Po štirih kolih, ki so jih ekipe odigrale v Zagrebu, Beogradu, Podgorici in Gradačcu, so si nastop v polfinalu zagotovile: KKI Vrbas in KIK Zmaj iz BiH, Parasport iz Slovenije in KK OSI Paramont iz Črne Gore.
Tudi tokrat smo bili deležni pozornosti s strani našega partnerja Lige ABA. V imenu klubov nas je pozdravil Boris Spasojević, predsednik KK Igokea, pred prvo tekmo pa je s simbolnim metom tudi odprl turnir. Pred drugo tekmo je v imenu organizatorja turnirja zbrane pozdravil Marinko Umičević, udeležence pa je v imenu našega podpornika NLB d.d. nagovorila Ljiljana Krsman, članica Uprave NLB Banke Banja Luka.
V prvi tekmi sta se pomerili neporažena KKI Vrbas in KK OSI Paramont. Favorizirana in že več let najboljša ekipa iz Banje Luke, je brez težav premagala ekipo iz Črne Gore in si nastop v finalu zagotovila z rezultatom 91:56.
V drugi tekmi sta se srečali KIK Zmaj in Parasport Slovenia. Boljša je bila KIK Zmaj, ki je z rezultatom 61:56 postala drugi finalist.Najboljši strelci: Ramo Rekanović (183) – KIK Zmaj, Vlado Švraka (125) – KKI Vrbas in Vahid Omerdžić (116) – KK OSI Paramont.Delegat je bil Mitja Dečman, tekme pa so sodili: Saša Lakić (A), Damir Kunošić (BiH) in Mia Dojčinović (BiH), prisoten pa je bil tudi vodja lige Gregor Gračner.
Tekmovanje v ligi poteka po pravilih IWBF za ekipe s 14.5 igralnimi točkami in po turnirskem sistemu. Generalni in zlati pokrovitelj lige je Nova ljubljanska banka, srebrni Bauerfeind. medijski pa Košarka.si.
Ljubitelji košarke na vozičkih so si vse tekme lahko direktno ogledali na spodnjih povezavah, lahko pa si jih ogledate tudi za nazaj
Sklepni del 15. sezone Regionalne NLB Wheel lige bo 21. maja 2023 v športni v športni dvorani Stožice v Ljubljani.

//www.youtube.com/@simic3423“>https://www.youtube.com/@simic3423

//www.youtube.com/@simic3423“>https://www.youtube.com/@simic3423