bihac 20

BIHAĆ – TRETJI KROG ZA SKUPINO B

bihac 20

Štiri ekipe, ki tekmujejo v NLB Wheel ligi skupine B, so 29. februarja 2020 v športni dvorani Javne ustanove za šport, odmor in rekreacijo v Bihaću, odigrale zaključni krog v rednem delu tekmovanja. Srečanje tretjega kroga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila

KIK Una Sana.

KIK Una Sana : KKOI Zadar 87:49 (49:21)
Uvodno tekmo zadnjega kroga rednega dela je dobila domača ekipa KIK Una Sana, ki je z visoko razliko porazila KKOI Zadar. Zadrčani so zelo slabo začeli srečanje, domača ekipa pa je z boljšo igro hitro naredila točkovno razliko, ki jo je zadržal in še povečala.

KIK Zmaj : Zveza ŠIS-SPK 50:46 (30:25)
V drugi tekmi sta se pomerili prvo in drugo uvrščeni ekipi na lestvici, kjer je bila boljša KIK Zmaj. Slovenska ekipa Zveza ŠIS-SPK je celotno tekmo lovila zaostanek, v zadnji četrtini je zaostajala samo še za štiri točke vendar je v zaključku tekme popustila in izgubila.

KKOI Zadar : KIK Zmaj 44:49 (20:28)
KIK Zmaj je tudi v tretji tekmi nadaljevala z uspešno igro in zmagala tudi proti novincem v ligi KKOI Zadar.

Zveza ŠIS-SPK : KIK Una Sana 52:57 (26:29)
V zadnji tekmi rednega dela je slovenska ekipa Zveza ŠIS-SPK morala priznati premoč domačinom, ki so že v prvi četrtini povedli za sedem točk.

Najboljši strelci v skupini B po tretjem krogu: Ramo Rekanović – KIK Una Sana (141), Arnel Mulić – KIK Zmaj (90) in Haris Kuduzović – Zveza ŠIS-SPK (89).
Tekme so ob delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodili Mitja Dečman (SLO), Nedžad Budimlić (SLO) in Sinan Ferezović (BIH). 

Lestvica po tretjem krogu:

1. KIK Zmaj
2. Zveza ŠIS-SPK
3. KIK Una Sana
4. KKOI Zadar