sanski most 19

DRUGI KROG SKUPINE A V SANSKEM MOSTU

sanski most 19

Drugi krog košarkarske NLB Wheel lige v skupini A so ekipe 8. decembra 2019 odigrale v Sanskem Mostu (BIH) v športni dvorani Sanski Most. Košarkarsko srečanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila ekipa KIK Sana Sarajevo. Na srečanju skupine A

so med tremi kandidati izvedli žrebanje za dva nova košarkarska vozička, ki za njun nakup sredstva prispeva generalni pokrovitelj Nova ljubljanskabanka. Sreča se je tokrat nasmehnila Gregorju Gračnerju iz ekipe ZŠIS-PK in Peru Kuzmanoviću KKI Vrbas, ki bosta vozička prejela na finalni tekmi.

KIK Sana : KKI Zagreb 73:55 (40:31)
KIK Sana je bila boljša v tako v obrambi kot v napadu in tekmo brez težav dobila. Nasprotna ekipa je lovila zaostanek vendar je v zadnji četrtini povsem popustila.

KIK Sana : KKI Vrbas 61:85 (28:42)
Favorizirana ekipa KKI Vrbas je odlično začela srečanje, vso temo vodila in jo zaključila z visoko razliko

KKI Vrbas : KKI Zagreb 87:58 (49:30)
Najboljši ekipi v ligi se utrujenost iz prve tekme ni poznala, da ne bi že v naslednji tekmi ponovno slavila. Visoko razliko si je ustvarili že v prvem polčasu.

Tekme sta ob delegatu Milanu Lukanu in vodji lige Gregorju Gračnerju sodila Mitja Dečman (SLO) in Dražen Štrok (HR). Najboljši strelci v skupini A po drugem krogu: Ademir Demirović – KKI Vrbas (89), Ivica Vujica – KKI Zagreb (75) in Vlado Švraka – KKI Vrbas (75).

Lestvica po drugem krogu
1. KIK Vrbas
2. KIK Sana
3. KKI Zagreb