NLB ZOOM 23

DELOVNI POSVET O NOVI SEZONI LIGE 2023-2024

Zveza paraplegikov Slovenije bo tudi v 16. sezoni – 2023-2024, vodila tekmovanje v Regionalni NLB Wheel ligi v košarki na vozičkih. Priprave so se začele 20. septembra 2023, z delovnim posvetom s predstavniki NLB Wheel lige.
Posvet je pripravila ZPS, z ZOOM aplikacijo pa ga je vodil vodja lige Gregor Gračner.
Udeleženci posveta so na svojih domovih ali klubih najprej prisluhnili kratkim poročilom delegata Mitje Dečmana, delegatorja sodnikov Žarka Tomšiča, in vodje lige Gregorja Gračnerja, ki je izvedbo lige z organizacijo posamičnih kol v prejšnji sezoni, ocenil kot uspešno. Svoja pozitivna mnenja o pretekli sezoni so izrazili tudi vsi drugi udeleženci posveta.
Glede ABA lige je Gračner pojasnil, da je naš cilj tudi v prihodnje čim boljše sodelovanje.
V najobsežnejši točki dnevnega reda (Organizacija tekmovanja – 2023-2024), so določili, da bo šest ekip – Parasport Slovenia, KKI Zagreb (Hrvaška), KKI Vrbas in KIK Zmaj (obe Bosna in Hercegovina), KK OSI Paramont (Črna Gora) in KKK Singidunum-Crvena zvezda (Srbija) v novi sezoni tekmovalo po pravilih IWBF za ekipe s 14.5 igralnimi točkami in po turnirskem, Bergerjevem sistemu.
Ekipe bodo prvi krog odigrale v Zagrebu, drugi v Beogradu, tretji v Podgorici, četrti pa v Banja Luki. Polfinalno srečanje bo v Gradačcu, finalno pa v Ljubljani. Delo v ligi bo usklajeval izvršni odbor – predsednik Dražen Štrok, člani pa Gregor Gračner, Žarko Tomšič, Biljana Nedić in Vladan Nikolić.
Generalni pokrovitelj ostaja Nova ljubljanska banka, ki bo tudi v novi sezoni ligi namenila dva košarkarska vozička, medijski pa Košarka.si.