Sestanek zoom 22

DELOVNI SESTANEK Z APLIKACIJO ZOOM

Sestanek zoom 22

Zveza paraplegikov Slovenije bo tudi v 15. jubilejni sezoni – 2022-2023 organizirala tekmovanje v Regionalni ligi NLB Wheel ligi v košarki na vozičkih. Priprave so se začele že v začetku septembra, ko se je v prostorih Zveze paraplegikov Slovenije sestal ožji krog sodelavcev lige.

Za srečanje preko sodobne povezave na daljavo ZOOM, ki je potekalo 27. septembra 2022, je delovna skupina pripravila kar nekaj izhodišč, ki so pripomogla k hitrejšemu in učinkovitejšemu poteku srečanja.
Kar na začetku pa naj povemo, da bomo morali na sodelovanje pod okriljem ABA lige, še nekoliko počakati.
V reorganizaciji znotraj vodstva lige so govorili o višjem nivoju dela, nato pa prisluhnili poročilom: delegata Mitje Dečmana, delegatorja sodnikov Žarka Tomšiča, in vodje lige Gregorja Gračnerja, ki je izvedbo lige z organizacijo posamičnih kol v prejšnji sezoni, ocenil kot uspešno. V razpravo so se vključili tudi nekateri udeleženci sestanka.
V najobsežnejši točki dnevnega reda v novi sezoni, so določili sistem tekmovanja in tekmovalnih skupin ter sprejeli okvirni urnik lige. Zaenkrat je sodelovanje v ligi potrdilo šestekip, vodje posamičnih ekip pa bodo v enem tednu organizatorju poslali sezname igralcev. Polfinalno tekmovanje bo v Banja Luki (BiH), finalno pa na Vranskem (Slovenija).
Glede nove športne opreme so se dogovorili, da drese dobi ekipa MEGA Despot, Beograd in novi igralci v posamičnih ekipah. Dobitnike dveh novih košarkarskih vozičkov generalnega pokrovitelja Nove ljubljanske banke bo določil žreb.
Za medijsko obveščanje posamičnih krogov bo skrbel Drago Perko, tekmovanje pa bo potekalo po pravilih IWBF za ekipe s 14.5 igralnimi točkami in po turnirskem Bergerjevem sistemu.
Generalni pokrovitelj lige ostaja Nova ljubljanska banka, medijski pa Košarka.si