EKIPE ČETRTI KROG ODIGRALE V BANJA LUKI

Po treh krogih – v Zagrebu, Beogradu in Podgorici, so ekipe, ki igrajo v regionalni NLB Wheel ligi, 17. marca 2024 v Banja Luki odigrale četrti krog. V dvorani Športnega centra Borik so se pomerile: Paramont (Črna Gora), KKK Singidunum-Crvena zvezda (Srbija), KKI Vrbas (Bosna in Hercegovina) in Parasport Slovenia (Slovenija). Prosti sta bili KKI Zagreb (Hrvaška) in KIK Zmaj Gradačac (BiH).
Tekmovanje poteka v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, glavni pokrovitelj je Nova ljubljanska banka, v zadnjem krogu rednega dela tekmovanja pa so ekipe odigrale le tri tekme.
Turnir v Banja Luki je končan, s tekmami v Športnem centru Borik se je sklenil tudi redni del 16. sezone Lige NLB Wheel. V polfinale so se uvrstili KKI Vrbas, KIK Zmaj Gradačac, Parasport Slovenia in KK OSI Paramont. Polfinale bo 20. aprila 2024 v Gradačcu, finalni turnir pa 18. maja 2024 v Ljubljani.
Tudi v Banja Luki je bilo svečano na turnirju, ki ga je izvrstno organiziral KKI Vrbas. Po prvi tekmi je bila na sporedu uradna otvoritev, ki so se je udeležili Nenad Talić, direktor SC Borik, Goran Babić, predsednik Uprave NLB Banke a.d. Banja Luka, in Marinko Umičević, predsednik KKI Vrbas. Nenad Talić ni skrival navdušenja nad dejstvom, da ravno SC Borik gosti tako močno mednarodno tekmovanje. Ob tem povejmo, da SC Borik letos slavi 50 let uspešnega delovanja. Marinko Umičević je izrekel dobrodošlico vsem sodelujočim in jim zaželel uspešno sezono. Izpostavil pa je velik pomen športne infrastrukture, ki je dostopna vsem invalidom, kar je hvale vreden podatek.
“Banki NLB zadovoljstvo in čast predstavlja, da lahko podpre trud, potencial in trdo delo, ki ga kažejo košarkarji na vozičkih. Že pred leti (letos Liga NLB Wheel poteka 16. sezono), smo prepoznali potrebo, da podpremo to ligo, da se razvija in s tem krepi tudi sam šport, v strategiji naše banke pa je, da maksimalno podpiramo inkluzijo,“ pa je dejal Goran Babić, predsednik Uprave NLB Banke a.d. Banja Luka. Pohvalil je organizacijo in izvedbo turnirja, pred drugo tekmo turnirja pa je s simboličnim sodniškim metom tudi uradno odprl turnir.
V prvi tekmi četrtega kroga sta se srečali – domača ekipa KKI Vrbas in Parasport Slovenia. Prvi polčas je pripadel slovenski ekipi, ki je vodila vse do zadnje minute. Nakar so domačini izenačili in polčas dobili z 38:36. V drugem polčasu je bila boljša domača ekipa in je tekmo dobila z rezultatom 82:70.
Sledila je druga tekma v kateri sta se pomerili KKI Vrbas in KKK Singidunum. Favorizirani domačini so že ob zaključku prvega polčasa vodili s 37:23, z uspešno igro nadaljevali in tekmo suvereno dobili z rezultatom 70:41.
V tretji tekmi sta se udarili KK OSI Paramont in Parasport Slovenia. Boljšo igro je prikazala slovenka ekipa, ki je po rezultatu prvega polčasa (27:39) z uspešno tekmo nadaljevala in srečanje zaključila s 54:68.
Najboljši strelci po četrtem kolu: Ramo Rekanović – (OSI Paramont) 173, Haris Kuduzovič – (Parasport Slovenia) 102, Vlado Švraka – (KKI Vrbas) 98.
Tekme so sodili: Mia Dojčinović (BiH), Hrvoje Pencinger (HRV), Mitja Dečman (SLO) – delegat Damir Kunosić (BiH).
Generalni in zlati pokrovitelj je Nova ljubljanska banka, ki je tudi v novi sezoni ligi namenila dva košarkarska vozička, srebrni pokrovitelj je Bauerfeind, medijski pa Košarka.si

Lestvica po četrtem krogu
1.KKI Vrbas – odigrano 5, zmage 5, porazi 0, koši 383, prejeti koši 258, točke 10, razlika +125
2. Parasport Slovenia – odigrano 5, zmage 4, porazi 1, koši 345, prejeti koši 267, točke 9, razlika +78
3. KIK Zmaj – odigrano 5, zmage 3, porazi 2, koši 310, prejeti koši 273, točke 8, razlika +37
4. KK OSI Paramont – odigrano 5, zmage 2, porazi 3, koši 306, prejeti koši 322, točke 7, razlika -16
5. KKI Zagreb – odigrano 5, zmage 1, porazi 4, koši 220, prejeti koši 340, točke 6, razlika – 120
6. KKK Singidunum – odigrano 5, zmage 0, porazi 5, koši 214, prejeti koši 318, točke 5, razlika – 104.