EKIPE NLB WHEEL LIGE TRETJE KOLO ODIGRALE V PODGORICI

Po prvem kolu v Zagrebu, drugem v Beogradu, so se ekipe – KK OSI Paramont (Črna Gora), KKK Singidunum Crvena zvezda (Srbija), KKI Vrbas in KIK Zmaj Gradačac (obe Bosna in Hercegovina), KKI Zagreb (Hrvaška) in Parasport Slovenia (Slovenija),  v tretjem kolu 10. februarja 2024, srečale v športni dvorani Verde Complex v Podgorici.
Tudi 16. sezona regionalne NLB Wheel lige poteka v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, naslov prvaka pretekle sezone pa brani ekipa KIK Zmaj iz Gradačca. V tretjem krogu sta bili prosti Parasport Slovenia in KKK Singidunum.
V odmoru po prvi tekmi je bila uradna otvoritev tretjega kroga, kjer so zbrane nagovorili Miloš Antić (Sekretariat za kulturo in šport Podgorica), Igor Tomić (Paraolimpijski komite Črne Gore) in Dražen Vujošević (NLB Banka Črna Gora). V letošnjem letu prav tako  dobro sodelujemo tudi z ligo ABA.

Prvo tekmo tretjega kola sta odigrali KKI Vrbas in domača ekipa KK OSI Paramont. Favoriziranimi Banjalučani so že ob polčasu vodili s 43:27 in črnogorsko ekipo z veliko koš razliko porazili z rezultatom 81:53 .
V drugi tekmi sta se pod koši srečali KKI Zagreb in KIK Zmaj. Hrvaška ekipa je bila na začetku tekme povsem nemočna, tudi v nadaljevanju je zaostajala, in tekmo s prvakom pretekle sezone, zgubila z rezultatom 33:70.
V tretji tekmi sta se pomerili KK OSI Paramont in KIK Zmaj. Ekipi sta se hitro izmenjavali v vodstvu, nato pa so igralci iz Gradačca pokazali svoje kvalitete in se odlepili. Ob polčasu je bil rezultat 29:50, končni pa 57:78.
Zadnja tekma med KKI Vrbas in KKI Zagreb je zmago prinesla banjaluški ekipi, ki je po pričakovanju z rezultatom 80:39 nadigrala hrvaško ekipo
Tekme so sodili: Dražen Štrok (HRV), Mitja Dečman (SLO), Tatjana Četković,  (ČG), Vladimir Mugoša (ČG) in Predrag Djikanović (ČG) – delegat Ivan Dabo (HRV)
Delo v ligi usklajuje izvršni odbor – predsednik je Dražen Štrok, člani pa vodja lige Gregor Gračner, Žarko Tomšič, Biljana Nedić in Vladan Nikolić.
Generalni in zlati pokrovitelj je Nova ljubljanska banka, ki je tudi v novi sezoni ligi namenila dva košarkarska vozička, srebrni pokrovitelj je Bauerfeind, medijski pa Košarka.si.
Obiskovalci spletne strani so si tekme v živo lahko ogledali na spodnjih povezavah, lahko pa si jih ogledate tudi nazaj.
Najboljši strelci po tretjem kolu: Ramo Rekanović  (OSI Paramont) 145, Strahinja Rosuljaš 74, Arnel Mulić 71 – oba iz KIK Zmaj.

Lestvica po tretjem kolu
1.KIK Zmaj – odigrano 5, zmage 3, porazi 2, koši 310, prejeti koši 273, točke 8, razlika +37
2. KKI Vrbas – odigrano 3, zmage 3, porazi 0, koši 231, prejeti koši 147, točke 6, razlika +84
3. Parasport Slovenia – odigrano 3, zmage 3, porazi 0, koši 207, prejeti koši 131, točke 6, razlika +76
4. KK OSI Paramont – odigrano 4, zmage 2, porazi 2, koši 252, prejeti koši 254, točke 6, razlika -2
5. KKI Zagreb – odigrano 5, zmage 1, porazi 4, koši 220, prejeti koši 340, točke 6, razlika – 120
6. KKK Singidunum – odigrano 4, zmage 0, porazi 4, koši 173, prejeti koši 248, točke 4, razlika – 75