nlb finale 20

KIK ZMAJ PRESENETILA KKI VRBAS

nlb finale 20

FOTOGRAFIJEKoronavirus je v letu 2020 onemogočil izvedbo finalnega tekmovanja v regionalni NLB Wheel ligi, na katerem naj bi se sedem ekip 5. aprila v športni dvorani na Vranskem pomerilo za končne uvrstitve.
Obe epidemiji sta vodstvo lige primorali, da se je 13.

februarja 2021 v športni dvorani Borik v Banja Luki odločilo za okrnjeni zaključek lige.
Srečanje je pripravila domača ekipa KKI Vrbas.
V vsakem primeru pa bi se za prvaka lige v sezoni 2019-2020 pomerili: najboljša ekipa skupine A KKI Vrbas iz Banja Luke in najboljša ekipa skupine B KIK Zmaj iz Gradačca. Ker sta obe ekipi iz Bosne in Hercegovine sta kljub danim razmeram lahko odigrali finalno srečanje. Seveda ob vseh varnostnih ukrepih, tekmo pa smo si lahko ogledalu tudi na Youtubu.
V prvi četrtini je povedla domača ekipa KKI Vrbas, vendar je KIK Zmaj kmalu izenačila in četrtino zaključila s prednostjo dveh točk. S tem je že nakazala, da se ne bo z lahkoto predala. V drugi četrtini so boljšo igro prikazali igralci KKI Vrbas, ki so kar šestkrat zapored osvojili naslov prvaka lige. Polčas so dobili z rezultatom 37:32.
Glede na rezultate prejšnjih let je kazalo, da bo tudi tokrat nekoliko favorizirana KKI Vrbas sedmič zapored osvojila prvo mesto. Toda v nadaljevanju je bilo ravno obratno. Igralci gostujoče ekipe so dobili krila, zadevali iz vseh položajev in povedli celo za 9 točk. No, KKI Vrbas se ni predala. Štiri minute pred koncem tekme je bil rezultat ponovno izenačen, nato pa je sledila končnica s pravo dramo. Manj kot minuto pred koncem so igralci KKI Vrbas še vodili za točko, nato pa jim je sreča obrnila hrbet. Po minuti odmora so nasprotniki zadeli in povedli za točko, domačini pa v zadnjem napadu zgrešili. Dvanajst sekund pred koncem so gostje po osebni napaki zadeli oba prosta meta, po še eni osebni napaki pa postavili končni rezultat 69:73.  Igralci KIK Zmaj so imeli mirnejšo roko in nekoliko več športne sreče. Presenetili so ekipo KKI Vrbas in postali prvaki NLB Wheel lige za sezono 2019-2020.
Po razglasitvi prvaka lige so, glede na rezultate tretjega kroga, tretje mesto pripisali ekipama KIK Sana iz Sanskega Mosta in Zveza ŠIS-SPK iz Slovenije. Ekipe KKI Zagreb iz Zagreba, KIK Una Sana iz Bihaća ter KKOI Zadar iz Zadra pa so zasedle končno peto mesto.Najboljši strelec rednega dela sezone je Ramo Rakanović iz KIK Una Sana (241), tehnični delegat je bil Žiga Kobaševič, tekmo pa so sodili Mitja Dečman (SLO), Damir Kunosić (BiH) in Dražen Štrok (HR).
Športnike je nagovoril Vuk Radivojević, direktor KK Igokea in nekdanji izvrstni košarkar, predsednik uprave banke NLB d.d. iz Banje Luke Radovan Bajić pa je ob prisotnosti člana uprave Gorana Babića podelil dva košarkarska vozička, ki jih NLB d.d. donira že vrsto let. Dragocenega darila glavnega pokrovitelja sta se razveselila igralca Gregor Gračner iz ekipe Zveza ŠIS-SPK in Pero Kuzmanović iz KKI Vrbas. Športni dogodek je popestrila plesno navijaška skupina.
Generalni sponzor lige je Nova ljubljanska banka, medijski pa Košarka.si.
Ta športni dogodek naj bo nekakšen začetek konca omejevanja pri aktivnostih športa invalidov in že se veselimo obdobja, ko se bo šport invalidov aktiviral v polnem zamahu. Ob sklepnem dejanju pa gre v teh nenormalnih časih vsa pohvala soorganizatorju domači ekipi KKI Vrbas
Posnetek tekme si lahko ogledate TUKAJ – ZAKLJUČNA PODELITEV