borik

NAMESTO FINALA TEKMA DVEH NAJBOLJŠIH EKIP

borik

Tekmo si ob 12.55 uri oglejte TUKAJ – V tem času je v sezoni 2019-2020 sedem ekip, ki v dveh skupinah tekmujejo v regionalni NLB Wheel ligi, odigralo že tretji krog. Pred vrati je bilo le še finalno srečanje, ki naj bi ga ekipe odigrale 5. aprila 2020 v športni dvorani na Vranskem. Toda prišla je prva in nato še druga epidemija,

ki je tudi tekmovanje v NLB Wheel ligi podredila varnostnim ukrepom.
Zato se je vodstvo lige odločilo, da sezono 2019-2020 zaključi glede na rezultate tretjega kroga obeh skupin. In tako se bosta v športni dvorani Borik v soorganizaciji domače ekipe za naslov prvaka lige 13. februarja 2021pomerili: najboljša ekipa skupine AKKI Vrbas iz Banja Luke in najboljša ekipa skupine BKIK Zmaj iz Gradačca (obe BiH).
Po razglasitvi prvaka lige bodo (prav tako glede na rezultate tretjega kroga) tretje mesto pripisali ekipama KIK Sana iz Sanskega Mosta in Zveza ŠIS-SPK iz Slovenije. Ekipe KKI Zagreb iz Zagreba, KIK Una Sana iz Bihaća ter KKOI Zadar iz Zadra pa bodo zasedle končno 5. mesto.
Športnike bo nagovoril Vuk Radivojević, direktor KK Igokea in nekdanji izvrstni košarkar, predstavnik banke NLB d.d. iz Banje Luke pa bo podelil dva košarkarska vozička, ki jih NLB d.d. donira že vrsto let. Dragocenega darila glavnega pokrovitelja se bosta razveselila izžrebana igralca Gregor Gračner iz ekipe Zveza ŠIS-SPK in Pero Kuzmanović iz KKI Vrbas.