nlb videokonferenca

VIDEOKONFERENCA O ZAKLJUČKU LIGE

nlb videokonferenca

Vodja NLB Wheel lige pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner je 4. novembra 2020 pripravil videokonferenco o zaključku NLB Wheel lige. S pomočjo sodobne informacijske tehnologije so na videokonferenci sodelovali predstavniki vseh sedmih ekip, delegator

sodnikov Žarko Tomšič, delegat Milan Lukan in pomočnik delegata Mitja Dečman.
Razpravljali so kako, kdaj in kje čimprej končati sklepno dejanje NLB Wheel lige v sezoni 2019-2020. Govorili so o različnih kombinacijah, vendar imajo vse določene ovire. Od prehoda mej, števila igralcev v dvorani, predložitvi negativnih testov, do števila ur zadrževanja v državi. Vse je odvisno od prihodnjih razmer v posamičnih državah. Sprejeli so več različic, ki jih bodo vodje ekip v svojih državah raziskali. Ena od teh je tudi prvotna odločitev, da bi finalne tekme pred novim letom odigrali v Sloveniji, če se bodo trenutne razmere izboljšale. Kakor koli že, čez sedem dni se bodo v videokonferenci ponovno povezali in preučili nove možnosti.
Ekipe: KKI Vrbas, KIK Una Sana, KIK Zmaj iz Bosne in Hercegovine, KKI Zagreb KKOI Zadar iz Hrvaške in ZŠIS-SPK iz Slovenije, so v rednem delu odigrale vse tri kroge. Pred njimi je bilo le še finalno srečanje, ki naj bi ga 5. aprila 2020 v športni dvorani na Vranskem pripravila Slovenija. Organizator je tekmovanje prestavil na 24. oktober, vendar je drugi val koronavirusa odplaknil tudi to srečanje.