KKI Zagreb

PRVAK NLB WHEEL LIGE JE KKI ZAGREB

KKI Zagreb

V športni dvorani Osnovne šole Vransko so ekipe – KKI Zagreb, Parasport Slovenia, KKOI Zadar, KK OSI Paramont in KKK Singidunum-Crvena zvezda 14. maja 2022, odigrale peti, zaključni krog NLB Wheel lige v sezoni 2021-2022.Tekmovanje je v organizaciji Zveze

paraplegikov Slovenije pripravila Parasport Slovenia, prenos tekem pa so obiskovalci lahko spremljali v direktnem prenosu na spletni strani – https://www.youtube.com/playlist?list=PLAwspPeHNoMi1kknivyuMyBX62sOCG5YRV prvi tekmi zaključnega kroga je Parasport Slovenia z rezultatom 67:46 premagala KKK Singidunum-Crveno zvezdo.
V drugi tekmi je favorizirana ekipa KKI Zagreb brez težav ugnala KK OSI Paramont (69:55).Sledila je tekma KK OSI Paramont : KKK Singidunum-Crvena zvezda v kateri so z rezultatom 69:44 zmagali Beograjčani.
Zadnja tekma je prinesla prvaka NLB Wheel lige v sezoni 2021-2022. To je ekipa KKI Zagreb, ki je brez poraza osvojila zmagovalni pokal (75:65).V zadnjem krogu so tekme sodili: Mitja Dečman (Slovenija), Dražen Štrok (Hrvaška), Saša Lakić (Avstrija), delegat je bil Žarko Tomšič (Slovenija).
Na zaključni slovesnosti so zbrane pozdravili Dane Kastelic – predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, Dejan Horvat – področni vodja NLB za severovzhodno Slovenijo in Franc Sušnik – župan občine Vransko.
Dejan Horvat je v imenu banke NLB d.d., ki je generalni pokrovitelj tekmovanja, trem košarkarjem podaril nove športne vozičke. Prejeli so jih Vladan Nikolić (KK OSI Paramont), Ante Rubeša (KKOI Zadar) in Robi Bojanec (ParaSport Slovenia). Vozičke za Ligo NLB Wheel dobavlja podjetje z medicinsko tehničnimi pripomočki – Bauereind.
Vodstvo lige pa se je zahvalilo Milanu Lukanu, ki je 14 let vestno in odgovorno opravljal delo delegata na tekmah Lige NLB Wheel, v zahvalo pa je dobil plaketo. Z minuto molka pa so se na Vranskem spomnili tudi preminulega Janeza Učakarja, nekdanjega košarkarja ParaSport Slovenia..
»V imenu Zveze paraplegikov Slovenije, ki je organizator tekmovanja, lahko rečem, da je bil v teh letih delovanja lige narejen ogromen napredek. Ne bi šlo tako gladko, če ne bi imeli ob sebi takega generalnega pokrovitelja, kot je NLB d.d. Ta liga je zanimiva za ekipe v jugovzhodni Evropi. Pred tedni je pod pokroviteljstvom Veleposlaništva Republike Slovenije v Severni Makedoniji potekal sestanek, kjer so tamkajšnji paraplegiki, invalidi izrazili željo, da se vključijo v naše tekmovanje. Največja ovira so po navadi športni vozički, ki so za košarkarje osnovno sredstvo za igranje, vsa ta leta nam pri tem pomaga prav NLB d.d. Na obzorju je še tesnejše sodelovanje z Ligo ABA, ko bi ob profesionalni košarkarski ligi neinvalidov teklo tudi tekmovanje invalidov,« je povedal Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije.
Najboljši strelci po petem krogu: Danilo Kamenik – (129) Parasport Slovenia, ŽeljkoČirković – (128) KKK Singidunum-Crvena zvezda, Haris Kuduzovič – (127) Parasport Slovenia.
Na koncu pa se je vodja lige Gregor Gračner zahvalil vsem, ki so pripomogli k izvedbi zaključnega kroga.
Letošnje tekmovanje je potekalo po turnirskem sistemu, turnirji pa so bili v Beogradu, Zadru, Podgorici, Zagrebu in na Vranskem. Pet ekip je zbiralo točke, prvak pa postala ekipa, ki jih je zbrala največ. Zagrebčani so tako dobili vseh 10 tekem letošnje sezone.
Liga NLB Wheel 2021/2022, končni vrstni red:
1.KKI Zagreb
2. Parasport Slovenia
3. KKK Singidunum Crvena zvezda
4. KK OSI Paramont
5. KKOI Zadar
Generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska banka, medijski pa Kosarka.si
Foto:Robi Verbajs