vransko

ZAKLJUČNI KROG NLB WHEEL LIGE – VRANSKO

vransko

S turnirjem na Vranskem se v soboto 14. maja 2022 končuje 14. sezona košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel, kjer tekmujejo najboljše ekipe iz regije in se merijo za naslov prvaka. Tekmovanje vodi in organizira Zveza paraplegikov Slovenije, banka NLB je glavni sponzor

.
Ogled tekem prko spletne strani
V tej sezoni v ligi tekmujejo ekipe iz Srbije, Hrvaške, Slovenije in prvič tudi iz Črne gore. Tekmovanje poteka turnirsko, do sedaj so turnirje v tej sezoni gostili Beograd, Zadar, Podgorica in Zagreb. Zadnji turnir bo v Sloveniji na Vranskem, kjer ima svojo bazo naša moška košarkarska reprezentanca. Prvak bo na koncu moštvo, ki bo na tekmah zbralo največ točk, vsaka ekipa pa bo v sezoni odigrala po 10 tekem.
Omenjene tekme na Vranskem bodo za vse igralce in trenerje tudi super test pred skorajšnjim evropskim prvenstvom divizije B in divizije C, tekmovanje bo prihodnji mesec gostilo Sarajevo.
Letošnje leto je prineslo še poglobitev sodelovanja z regionalno košarkarsko ligo AdmiralBet ABA, ki podpira ligo in udejstvovanje igralcev na vozičkih, ob podpori našega skupnega partnerja banke NLB pa že kujemo nove konkretne načrte za prihajajoče sezone.
Parasport Slovenia – KKK Singidunum Crvena zvezda (10.00)
KKI Zagreb – KK OSI Paramont (11.45)
KK OSI Paramont – KKK Singidunum Crvena zvezda (13.30)
Parasport Slovenia – KKI Zagreb (15.15)
»14. tekmovalna sezona lige NLB WHEEL se približuje h koncu. Zato se nekako že dela pregled skozi sezono, ko je bila s petimi ekipami zelo dobro izpeljana. Za to se moram zahvaliti vodstvom ekip za izredno dobro pripravljena tekmovanja. Še posebej pa bi pohvalil novo ekipo KK OSI Paramont iz Črne Gore, ki je prvič v našem krogu in je odlično pripravila tekmovanje v Podgorici. Seveda pa so pogledi vodstva lige že uprti v prihodnost, ko bomo za dobrobit košarke na vozičkih naredili  še večji preskok k še kvalitetnejši naši ligi, ligi NLB WHEEL,« je pred začetkom turnirja pove vodja lige Gregor Gračner.
Kaj pravi pogled na lestvico? V vodstvu so Zagrebčani, ki so edini še neporaženi v letošnji sezoni. Za vrat jih diha Parasport Slovenia, ki je edini poraz (47:61) doživela prav proti Zagrebčanom minuli mesec. Ob takem nadaljevanju je pričakovati, da bo ravno zadnja tekma med vodilnima ekipama odločala o prvaku lige. Obe vodilni ekipi sta pri vrhu tudi pri strelcih – s 123 točkami vodi Ademir Demirović (KKI Zagreb) 123, Haris Kuduzović (Parasport Slovenia) jih je dosegel 99.

Lestvica po 4. krogu:
1.KKI Zagreb 12 (6 tekem, 6 zmag, 0 porazov)
2. Parasport Slovenia 11 (6 tekem, 5 zmag, 1 poraz)
3. KKOI Zadar 9 (8 tekem, 1 zmaga, 7 porazov)
4. KK OSI Paramont 8 (6 tekem, 2 zmagi, 4 porazi)
5. KKK Singidunum Crvena zvezda 8 (6 tekem, 2 zmagi, 4 porazi)
Lestvica strelcev:
Ademir Demirović (KKI Zagreb) 123
Haris Kuduzović (Parasport Slovenia) 99