Center Podgorica

TRETJE KOLO NLB WHEEL LIGE V PODGORICI

S tekmami v Podgorici se s 3. turnirjem nadaljuje 15. sezona Lige NLB Wheel, ki jo vodi Zveza paraplegikov Slovenije. Tokratni turnir gosti in organizira KK OSI Paramont, na sporedu pa bodo štiri kvalitetne tekme, tudi tokrat v spletnem prenosu!

Liga NLB Wheel, 3. kolo, Podgorica, 25. februar 2023
KIK Zmaj Gradačac – KK OSI Paramont (11.00)
Parasport Slovenia – KKK Singidunum Crvena zvezda (12.45)
KIK Zmaj Gradačac – KKI Vrbas (14.30)
KK OSI Paramont – KKI Vrbas (16.15)
Najboljši strelci lige:
Švraka V. (KKI Vrbas) 94 31,3
Ćirković Ţ. (KKK Singidunum Crvena Zvezda) 68
Jeremić Z. (KKK Singidunum Crvena Zvezda) 62
Štimac A. (KKI Vrbas) 42
Rekanović R. (KIK Zmaj) 41
Tretji turnir
Prvi turnir je potekal v Zagrebu, drugi v Beogradu. Ob pogledu na lestvico je jasno, da gre tudi v tej sezoni najboljše ekipi KKI Vrbas, branilcem naslova, ki so na uvodnih dveh turnirjih odigrali tri tekme in tudi vse tri odločili sebi v prid.
V Podgorici se bo turnir začel s tekmo KIK Zmaj Gradačac – KK OSI Paramont. Ekipi iz Gradačca oz. Podgorice sta dobro začeli sezono, saj še nista izgubili. Prvaki Črne Gore so pri dveh zmagah, Zmaj pri eni. Favoriti so sicer gosti iz Gradačca, vendar je ekipa Paramonta letos dokazala, da zna igrati zelo dobro košarko in bo sigurno poskusila presenetiti KIK Zmaj.
Tej tekmi sledi uradna otvoritev turnirja, kjer bo v imenu domačina zbrane pozdravil predsednik kluba Vladan Nikolić, za tem pa bodo zbrane nagovoril Igor Tomić, predsednik Paralimpijskega komiteja Črne Gore, Dražen Vujošević, član uprave NLB Banke Podgorica, košarkar SC Derby Zvonimir Ivišić ter vodja tekmovanja Lige NLB Wheel Gregor Gračner.
Derbi kola, derbi lige
Za tem se bo začela druga tekma turnirja, simbolično pa bo prvi sodniški met izvedel kar naš gost košarkar Zvonimir Ivišić, potem pa se bosta v boj za dve točki podala Parasport Slovenia in KKK Singidunum Crvena zveza. Če želi ekipa Parasport Slovenia uresničiti svoje smele načrte, da ohrani svoj položaj na lestvici in si praktično izbori polfinalno vstopnico, mora ugnali Beograjčane. Le ti pa so letos v dobri formi in igrajo kompaktno. Bodo pa Beograjčani naredili vse, da pridejo do druge letošnje zmage. Tudi na krilih dvojca Ćirković&Jeremić, ki na tekmo skupaj beleži po 32,5 točke.
Na tretji tekmi KIK Zmaj Gradačac – KKI Vrbas nas čaka pravi derbi kroga, recimo kar derbi lige! Obe ekipi sta se pred letošnjo sezono dodatno okrepili z željo po osvojitvi lige. Pričakujemo lahko pravi spektakel. Tudi zavoljo vodilnih strelcev lige – v taboru KKI Vrbasa sta to Vlado Švraka (31.3 točke na tekmo) in Ante Štimac (14.0), pri KKI Zmaj se vse vrti okoli Rama Rekanovića, ki je na do sedaj edini letošnji tekmi zabil 41 točk!
Generalka pred Evropo
Četrta tekma KK OSI Paramont – KKI Vrbas prinaša tekmo domačina in vodilne ekipe lige. Domačini računajo na to, da bodo izkoristili utrujenost Vrbasa po naporni prvi tekmi, vendar ima banjaluška ekipa zelo dolgo klop, hkrati pa je ta turnir izvrstna generalka za evropski test. Spomnimo – v dvorani Borik 10. in 11. marca KKI Vrbas gosti kvalifikacijski turnir EuroCup.
Generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska banka, medijski pa Košarka.si.
Ljubitelji košarke na vozičkih si bodo vse tekme lahko direktno ogledali na spodnjih povezavah.

https://youtube.com/live/kPvAP_SaVJo

ttps://youtube.com/live/7m8sK1bB2N8

https://youtube.com/live/z5Y16_w9ohA

https://youtube.com/live/lpZ4HBDF3Dk

Drago Perko