Podgorica 1

TRETJI KROG NLB WHEEL LIGE V PODGORICI

Podgorica 1

V Podgorici v Črni Gori je vse pripravljeno, da v soboto, 5. marca 2022 gosti 3. turnir 14. sezone košarkarske regionalne lige NLB Wheel. Vse tekme boste lahko spremljali v živo v spletnem prenosu na YouTube povezavi (https://www.youtube.com/c/MNESPORTWEBTV).

Liga NLB Wheel, 3. krog, 5.3.2022
KKK Singidunum Crvena zvezda – KKI Zagreb (10.00)
KKI Zagreb – KKOI ZADAR (11.45)
KK OSI Paramont – KKOI ZADAR (13.30)
KK OSI Pararmont – Singidunum Crvena zvezda (15.15)

Pred nami je 3. kolo 14. sezone Regionalne lige NLB Kolo. Prva dva kroga sta bila v Beogradu in Zadru. Po dveh krogih je v vodstvu ekipa Parasport Slovenija, ki je na štirih tekmah zbrala enako število zmag, a je v prihajajočem krogu prosta zaradi neparnega števila klubov (5). Po dveh krogih sta brez poraza Parasport Slovenija in KKI Zagreb. Zagrebčani ambiciozno tudi zavoljo dvojca Demirović in Štimac prihajajo v Podgorico, da ta niz nadaljujejo.

Sobota ki prinaša štiri odlične tekme. Najprej se bosta pomerila KKK Singidunum Crvena zvezda in KKI Zagreb, nato bo sledil domači derbi s KKOI Zadar. V drugem delu turnirja sledita tekmi KK OSI Paramont – KKOI Zadar in KK OSI Paramont – KKK Singidunum Crvena zvezda. Domači KK OSI Paramont lovi tudi svojo prvo zmago v letošnjem tekmovanju. Zagotovo mu bo lažje, če bo ekipi tokrat lahko pomagal najboljši strelec Nermin Hujić. Bodo pa oslabljeni nastopili košarkarji KKK Singidunum Crvena zvezda, saj prihajajo brez prvega igralca Željka Ćirkovića.
Med 1. in 2. tekmo turnirja se nam obeta prijeten program in slavnostna otvoritev tekmovanja. Zbrane bodo v imenu gostiteljev KK OSI Paramont pozdravili Vladan Nikolić, nato predsednik Paralimpijskega komiteja Črne gore Igor Tomić, za tem bosta zbrane v imenu sponzorja pozdravila Martin Leberle, predsednik uprave NLB Bank Podgorica in Dražen Vujošević, član uprave NLB. Banka Podgorica. V imenu mesta Podgorica bo z nami Miloš Antić, pomočnika Sekretarja za kulturo in šport.
Tudi to pot nadaljujemo zgledno sodelovanje z Ligo AdmiratBet ABA. Tokrat nas bo obiskal košarkar KK SC Derby Nikola Pavličević, ki bo vrgel prvo žogo pred 2. tekmo  in tako simbolično odprl turnir.

 »NLB WHEEL se veseli gostovanja v Podgorici. Veseli smo, da imamo prvič na tekmovanju ekipo iz Črne Gore. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ekipi KK OSI PARAMONT za dosedanje korektno sodelovanje in verjamemo, da bo ta vikend velik košarkarski praznik tako tekmovalno kot organizacijsko,« je pred začetkom tekmovanja povedal vodja lige Gregor Gračner. Tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije, tekmovanje od samega začetka podpira prijatelj parašporta banka NLB.