Podgorica

DVE ZMAGI KK OSI PARAMONT

Podgorica

V Univerzitetnem športnem – kulturnem centru v Podgorici (Črna Gora) je 5. marca 2022 potekal tretji krog košarkarske lige NLB Wheel, ki ga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila ekipa KK OSI Paramont. Za podgoriški klub je bilo to tekmovanje pravi praznik,

tako v tekmovalnem kot organizacijskem pomenu,saj je domača ekipa prvič sodelovala pri izvedbi srečanja. Izkazala se je kot odličen organizator.
Med prvo in drugo tekmo je bil spremljevalni program ter slavnostna otvoritev tekmovanja. Zbrane so nagovorili: Vladan Nikolić – predstavnik domače ekipe, IgorTomić – predsednik Paralimpijskega komiteja Črne Gore, ter predstavnika sponzorja lige Martin Leberle – predsednik uprave NLB Bank Podgorica in Dražen Vujošević – član uprave. Tekme si je ogledal tudi Miloš Antić – pomočnik sekretarja za šport in kulturo mesta Podgorica.
Slovenska ekipa Parasport Slovenia, ki je po štirih zmagah prva na lestvici, je tokratno tekmovanje izpustila zaradi neparnega števila klubov (5).
V uvodni tekmi tretjega kroga sta se pomerili KKK Singidunum Crvena Zvezda in KKI Zagreb. V prvi četrtini so povedli Zagrebčani, ki so vodstvo v drugi četrtini še povišali in na odmor odšli s prednostjo 32 točk (46:14). V drugem polčasu so igralci Singidunum poskušali ujeti priključek vendar je nasprotna ekipa rezultat še višala in zmagala z visoko razliko 74:28. V ekipi Singidunum se je močno poznala odsotnost njihovega najboljšega igralca Željka Čirkovića.
Pred začetkom druge tekme med ekipama KKI Zagreb in KKOI Zadar je sodniški met simbolično vrgel kapetan KK SC Derby Nikola Pavličević. Zagrebčani so dobro igro iz prve tekme prenesli tudi v drugo in prvi polčas dobili z 38:21. V nadaljevanju tekme so se razigrali še ostali igralci Zagreba in nasprotnika porazili z 62:43.
V tretji tekmi sta se na parketu srečali domača ekipa KK OSI Paramont in KKOI Zadar. Začetek tekme je bil obetaven za domačine saj so povedli za štiri točke, vendar so jih Zadarčani še pred koncem prve četrtine ujeli in povedli. Vodstvo so v drugi četrtini še povečali in na odmor odšli s prednostjo (22:18). V drugem polčasu so igralci Paramonta z nekoliko boljšo igro znova ujeli priključek in pred koncem tretje četrtine celo povedli za tri točke. Vodstva niso več zapravili in zmagali z rezultatom 43:34 ter tako zabeležili prvo zmago v letošnji sezoni.
V zadnji tekmi tretjega kroga sta se pod koši pomerili KK OSI Paramont in poražena ekipa iz prve tekme KKK Singidunum Crvena Zvezda. Ekipi sta se v prvi četrtini neprestano izmenjavali v vodstvu, v nadaljevanju pa so domačini le uspeli pobegniti in prvi polčas dobili s 27:16. V drugem polčasu Beograjčani nikakor niso uspeli znižati rezultata in tekmo izgubili s 33:40.
Najboljši strelci po tretjem krogu: Ademir Demirović (89) – KKI Zagreb, Danilo Kamenik (73), Haris Kuduzovič (69) oba Parasport Slovenia.
Tehnični delegat tretjega kroga lige je bil Ivan Dabo, tekme je spremljal vodja lige Gregor Gračner, sodili pa: Mitja Dečman (SLO), Dražen Štrok (HR), Vladimir Moguša in Tatjana Četkovič oba (MNE).
Generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska banka, medijski pa Kosarka.si.
Lestvica po tretjem krogu:
1. KKI Zagreb – 4 tekme, 4 zmage, 0 porazov, 8 točk, rezultat 272:160, koš razlika (+112);
2. Parasport Slovenia – 4 tekme, 4 zmage, 0 porazov, 8 točk, rezultat 272:191, koš razlika (+81);
3. KK OSI Paramont – 6 tekem, 2 zmagi, 4 porazi, 8 točk, rezultat 279:326, koš razlika (-47);
4. KKOI Zadar – 6 tekem, 1 zmaga, 5 porazov, 7 točk, rezultat 295:385, koš razlika (-90);
5. KKK Singidunum Crvena Zvezda – 4 tekme, 1 zmaga, 3 porazi, 5 točk, rezultat 173:229, koš razlika (-56).
Tekme si lahko ogledate TUKAJ. 
Foto: Savo Prelević