Dvorana Zadar

V ZADRU DRUGI KROG NLB WHEEL LIGE

Dvorana Zadar

Po mesecu dni se nadaljuje tekmovanje v moški košarkarski ligi NLB Wheel, kjer bo 19. decembra 2021 na sporedu 2. krog. Tokrat turnir gosti Zadar, za točke tekmovanja pa se bodo ob domačinu KKOI Zadar, borili še KKI Zagreb, Parasport Slovenia in črnogorska ekipa

KK OSI Paramont.
Urnik
KKI Zagreb – KKOI Zadar (10.00)
KK OSI Paramont – Parasport Slovenia(11.45)
KKOI Zadar – Parasport Slovenia (13.30)
KKI Zagreb – KK OSI Paramont (15.15)
Liga se je odmevno začela pred mesecem dni v Beogradu, kjer je uvodni turnir v 14. sezono Lige NLB Wheel zgledno organiziral in gostil domačin KKK Singidunum Crvena zvezda. V tekmovalnem smislu je največji posel naredila ekipa Parasport Slovenia, ki je dosegla dve zmagi, s po tremi točkami ji sledijo Beograjčani in Zadarčani, dve premore črnogorski predstavnik, brez točk pa je razumljivo še ekipa KKI Zagreb, ki s tekmovanjem zavoljo neparnega števila ekip v ligi začenja ta vikend.
Pred tekmovanjem je udeležence pozdravil in nagovoril odličen košarkar in trener Ivan Sunura, ki je simbolično izvedel prvi met v drugem krogu.
»Situacija v ekipi je odlična,« sporoča Ivica Vujica, vodja ekipe KKI Zagreb, ki prihajajo v Zadar na uvodni dve tekmi. »Komaj čakamo, da se začne 2. krog v Zadru. Smo v odlični formi, vsak vikend smo imeli močne tekme. Zadnja dva vikenda smo odigrali dve močni tekmi v Bauerfeind ligi, zato smo zadovoljni s svojo formo,« nadaljuje Vujica, ki pravi, da sicer ne bodo nastopili v popolni zasedbi, a se kljub temu nadejajo, da odigrajo dobro in dvakrat zmagajo! »Upamo, da se domov vrnemo s štirimi točkami, v prvi vrsti pa si želimo, da vse mine brez težav,« še dodajo v taboru Zagrebčanov. KKI Zagreb ima pred to sezono velika pričakovanja, okrepili so se, ciljajo na sam vrh lige. Do sedaj so bili dvakrat drugi (v letih 2010 in 2015, trikrat pa tretji – v letih 2009, 2011, 2012) v regiji. V domačem prvenstvu se lahko pohvalijo, da imajo 12 naslovov državnega prvaka, imajo tudi devet pokalnih naslovov. Ponosni so na sodelovanje s košarkarji Cedevite.
V Zadar na turnir NLB Wheel odhaja tudi ekipa Parasport Slovenia, ki je na prvem turnirju dosegla dve zmagi. Varovanci trenerja Žige Kobaševiča so s 67:66 premagali KK OSI Paramont, potem še KKK Singidunum Crveno zvezdo (46:68). »V Zadru nas čakata dve zahtevni tekmi, najprej se bomo pomerili z ekipo iz Črne Gore, ki smo jo v prvem kolo premagali v tesni končnici. Vemo, kje pretijo njihove največje nevarnosti, prav tako se zavedamo, kje so naše prednosti. Ponovno pričakujem zelo težko in trdo tekmo. Takoj za prvo tekmo pa sledi še obračun z domačini iz Zadra, ki bodo na svojem terenu zelo motivirani. Tudi na njih smo pripravljeni, vemo, kje so najbolj nevarni. Na obeh tekmah bomo potrebovali popolno koncentracijo preko celotnega dvoboja,« pove trener Kobaševič, ki prihaja v Zadar z ekipo v popolni zasedbi.
Novi dve tekmi čakata tudi novinca v ligi podgoriški KK OSI Paramont, ki pa prihaja v Zadar brez svojega prvega igralca Nermina Hujića, s 60 točkami tudi prvega strelca tekmovanja po 1. krogu.
Po tokratnem krogu, ki bo zadnji v tem koledarskem letu, se bo lestvica še bolj kristalizirala, na delu bomo lahko videli tudi KKI Zagreb, ki ima zelo močno ekipo. Ker gre za ligaški sistem brez končnice, je pomembna vsaka tekma, nihče si ne želi napak oz. si jih ne sme privoščiti.

https://www.facebook.com/events/204206755249717/

https://www.facebook.com/events/615160266394772/

https://www.facebook.com/events/486504492785562/

https://www.facebook.com/events/453273552985773/

Drago Perko