1 krog BG

PO PRVEM KROGU VODI PARASPORT SLOVENIA

1 krog BG

V športni dvorani Zavoda za šport in medicino športa RS Srbije so se 20. novembra 2021 s prvim krogom pričela tekmovanja v regionalni NLB Wheel ligi. V štirinajsti sezoni 2021-2022 je tekmovanje v soorganizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila

KKK Singidunum-Crvena zvezda, v turnirskem sistemu pa bodo v ligi tekmovale še: KKI Zagreb in KKOI Zadar iz Hrvaške, KK OSI Paramont iz Črne Gore in Parasport-Slovenia iz Slovenije. Pohvale vredna je praksa iz Srbije, kjer je KK Crvena zvezda pod svoje okrilje vzela KKK Singidunum, kar je velik plus za košarko na vozičkih, ki bo zahvaljujoč renomeju, ki ga ima Crvena zvezda dobila še več pozornosti. Zaradi neparnega števila ekip (5) je bila v krogu prosta ekipa KKI Zagreb. 
Ob tej priložnosti so turnir obiskali in mu dali dodaten pečat prav predstavniki Crvene zvezde – košarkar Aleksa Uskoković, ki je vrgel prvo žogo, z njim je bil tudi GM ekipe nekdanji košarkar Filip Sunturlić, košarkarje je z obiskom počastil še nekdanji košarkarski as Igor Rakočevič. Tekme si je ogledal tudi Milan Dozet, direktor mlajših selekcij KK Crvena zvezd. Slovesne otvoritve so se udeležili: Andreja Mladenovič, pomočnik župana Beograda, Bojan Jačimović, generalni sekretar paralimpjjskega komiteja Srbije in Igor Stebernak, svetovalec Izvršnega odbora Komercijalne banke Beograd, članice NLB Grupe..
V uvodni tekmi štirinajste sezone sta se pomerili KKK Singidunum-Crvena zvezda in KKOI Zadar. Z rezultatom 66:47 so slavili Beograjčani. Drugo tekmo je dobila Parasport Slovenia, ki je KK OSI Paramont premagala z najmanjšo možno razliko 67:66 . V tretji tekmi sta se pod koši srečali KKOI Zadar in KK OSI Paramont. Tekmo je dobila KKOI Zadar (69:64). Prvi krog sta zaključili KKK Singidunum-Crvena zvezda in Parasport Slovenia. Tudi drugo tekmo je dobila slovenska ekipa (68:46) in z dvema zmagama povedla na lestvici.
Najboljši strelci po prvem krogu: Nermin Hujić (60) KK OSI Paramont (MNE), Željko Čirković (53) KKK Singidunum Crvena zvezda (SRB) in Danilo Kamenik (42) PARASPORT SLOVENIA (SLO).
Tekme so sodili: Mitja Dečman (SLO), Dražen Štrok (CRO) in Darko Šovran (SRB), spremljala pa tehnični delegat Mitja Dečman in vodja lige Gregor Gračner.

Lestvica po prvem krogu
1. Parasport Slovenija (4) – 135:114
2. KKK Singidunum Crvena zvezda (3) – 112:115
3. KKOI Zadar (3) – 116:130
4. KK OSI Paramont (2) – 130:136
5. KKI Zagreb (ekipa je bila prosta)
V letošnji sezoni v ligi žal, ni ekip z Bosne in Hercegovine, ki so v  NLB Wheel ligi pustile velik pečat. Veseli in ponosni pa smo, da še naprej ostaja generalni pokrovitelj NLB in da bosta za promocijo poskrbela košarkarska regionalna liga AdmiralBet ABA in Kosarka.si. V ligi bomo skupaj z organizatorji turnirjev v prvi vrsti poskrbeli za varnost vseh udeležencev, vsi turnirji pa bodo odigrani v skladu s priporočili in navodili pristojnih ustanov v posamezni državi.
»Kljub temu, da smo v Beograd odšli močno oslabljeni, smo odigrali dobro in zmagali obe tekmi, še posebej pa je bila napeta tekma proti ekipi iz Črne Gore. Odigrali precej dobro v obrambi in napadu, fantje so sicer napravili nekaj napak, ampak so jih s fanatično borbo hitro popravili. Veseli tudi dejstvo, da smo bili izžrebani za prejemnika vozička. Za nami je težak teden, ko smo izgubili našega velikega podpornika Janeza Učakarja, ki mu posvečamo ti dve zmagi,« je po turnirju povedal trener Žiga Kobaševič.

foto: Dragana Stjepanović/Liga AdmiralBet ABA