14 sezona

ZAČENJA SE 14. SEZONA NLB WHEEL LIGE

14 sezona

V Beogradu se 20. novembra s prvim krogom začenja 14. sezona regionalne košarkarske lige NLB Wheel. V tekmovanju bodo igrali srbski klub KKK Singidunum Crvena zvezda, hrvaška predstavnika KKOI Zadar in KKI Zagreb, črnogorska ekipa KK OSI Paramont

in slovenska zasedba Parasport Slovenia.
Liga NLB Wheel, 1. krog, 20.11.2021
KKK Singidunum Crvena zvezda – KKOI Zadar (10.00)
Parasport Slovenia – KK OSI Paramont (11.45)
KKOI Zadar – KK OSI Paramont (13.30)
KKK Singidunum Crvena zvezda – Parasport Slovenia (15.15)
Zaradi neparnega števila klubov (5) je v 1. krogu prosta ekipa KKI Zagreb.
V minuli s COVID-19 zaznamovani sezoni so košarkarji na vozičkih sezono odigrali in sklenili kar na izredno odmevnem turnirju v Kamniku, kjer je pečat dogodku dal tudi neposredni prenos ene od tekem na TV Slovenija. V novi sezoni, 14. po vrsti, pa se vsi nadejajo, da jim uspe izpeljati sezono, kot so jo vajeni. »Veseli smo, ker se vračamo v ustaljene tirnice, turnirskega sistema skozi celo sezono. Liga NLB WHEEL ob podpori generalnega sponzorja banke NLB pričenja že 14. tekmovalno sezono, ki se bo začela 20. novembra 2021 v Beogradu. Kljub težkih časih ob dogajanju v vezi COVID situacije, se nam je uresničila želja po nadaljevanju lige v »normalnem« tekmovalnem sistemu, s katerim smo se identificirali 13 let. Prepričan sem, da je pred nami izvrstna sezona Lige NLB Wheel. V ligi smo skupaj z organizatorji turnirjev poskrbeli v prvi vrsti za varnost vseh udeležencev, vsi turnirji pa bodo odigrani v skladu s priporočili in navodili pristojnih ustanov v posamezni državi. Tekmovanje začenjamo v Beogradu. Vsaka sezona je izziv, a s stališča športnika je bistveno, da tekmovanje poteka, da igramo,« pred prvim krogom v Beogradu pove vodja lige Gregor Gračner. Tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije, generalni sponzor pa NLB d.d., partner tekmovanja pa Bauerfeind.
»V tej sezoni smo veseli, ker se nam je pridružila ekipe iz Črne gore, njih barve bo branil KK OSI Paramont iz Podgorice, s Hrvaške bosta v naši ligi tekmovanja KKOI Zadar in KKI Zagreb, iz Srbije KKK Singidunum Crvena zvezda, iz Slovenije pa Parasport Slovenia, ki je dejansko reprezentanca Slovenije. Ob tem velja izpostaviti dobro in pohvale vredno prakso iz Srbije, kjer je tamkajšnji evroligaš Crvena zvezda pod svoje okrilje vzel udeleženca naše lige KKK Singidunum Crvena zvezda, kar je velik plus predvsem za košarko na vozičkih, ki bo zahvaljujoč renomeju, ki ga ima Crvena zvezda dobila še več pozornosti. V ligi letos ni ekip iz Bosne in Hercegovine, a verjamem, da bodo prihodnje leto spet z nami,« nadaljuje Gračner.

Tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu, prvi je v Beogradu (20.11.), potem pa si sledijo Zadar (19.12.), Podgorica (5.3.2022), Zagreb (10.4. 2022) in turnir v Sloveniji, ki bo 14.5. 2022. Prvak bo ekipa, ki bo na petih turnirjih zbrala največ točk.
»V prvi vrsti to, da se liga odigra, kot smo si zamislili, s petimi turnirji, zadnji bo maja 2022 v Sloveniji. Zagotovo bodo priložnost dobili številni mladi košarkarji, kar daje ligi še dodaten smisel. S pomočjo lige, na tem mestu velik hvala banki NLB d.d., bomo v tej sezoni igralcem podarili kar tri kvalitetne športne vozičke, za nameček smo s pomočjo partnerja Bauerfeind vseh pet ekip pred zimo tudi toplo oblekli. Korak naprej je storjen že pri tako zglednem sodelovanju s košarkarsko regionalno ligo AdmiralBet ABA, ki nam pomaga pri promociji, zagotovili pa so nam tudi uradnega fotografa za tekmovanje v Beogradu. Pod črto, igramo, treniramo, se povezujemo in širimo dobro energijo,« še doda Gračner.