nlb priprave 21

VIDEO-SESTANEK – PRIPRAVE NA NOVO SEZONO

nlb priprave 21

Zveza paraplegikov Slovenije bo tudi v sezoni 2021 – 2022 organizator Regionalne NLB Wheel lige. Vodstvo lige je tudi tokrat izkoristilo sodobno informacijsko tehnologijo ZOOM in 7. oktobra 2021 s predstavniki posamičnih ekip pripravilo video delovni posvet. Na video posvetu so bili

prisotni tudi delegator sodnikov Žarko Tomšič, delegat lige Milan Lukan, predstavnik sodnikov Mitja Dečman in trener slovenske ekipe Žiga Kobaševič. Delovni sestanek je vodil vodja lige Gregor Gračner.
V pozdravnem nagovoru je predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic omenil pomen največjega košarkarskega dogodka v tem predelu Evrope in dolgoletno vlogo Zveze. Poudaril pa je še, da vse več držav podpira ligo NLB Wheel, ter se zahvalil vodstvu lige in zaželel vsem ekipam dobre rezultate v prihajajoči sezoni.
Vodja lige Gregor Gračner je še pripomnil, da generalni sponzor Nova ljubljanska banka želi da se liga razširi v vse več držav nekdanje skupne države.
Nato so udeleženci sestanka prisluhnili poročilom delegata, delegatorja sodnikov ter vodji lige, ki je v poročilu še posebej omenil uspešno izvedbo tekmovanja v 13. sezoni. Zaradi epidemioloških razmer se je namreč vodstvo lige odločilo za tekmovanje v turnirskem sistemu in celoten dogodek v juniju izvedlo le v treh dneh. Zato je bilo tekmovanje izredno zahtevno in naporno, saj so ekipe v športni dvorani v Kamniku odigrale kar 16 tekem.
Vodstvo lige je poudarilo, da bo v prihajajoči sezoni potrebno urediti vse glede PCT pogojev (prebolel, cepljen, testiran), da ekipe nebi imeli težav pri prehajanju državnih meja.
V nadaljevanju so udeleženci pripravili in sprejeli okvirni urnik tekmovanja in predvideli izvajalce srečanj v posamičnih krogih. Dogovorili so se, da mora organizator posamičnega kroga zagotoviti dostopno dvorano in vse potrebno za nemoten potek tekmovanja.
V sezoni 2021 – 2022 bo v Regionalni NLB Wheel ligi sodelovalo pet ekip – KKI ZagrebKKOI Zadar – Hrvaška, KKK Singidunum – Srbija, KK Paramont – Črna Gora in Zveza ŠIS-SPK – Slovenija.
Ekipe iz Bosne in Hercegovine, ki so vsa leta tvorile močno konkurenco so izstopile iz NLB Wheel lige saj ustanavljajo svojo konferenčno ligo.
Beseda je tekla tudi o donaciji košarkarskih vozičkov Nove ljubljanske banke ter o višini kotizacije za sezono 2021 – 2022, ki bo znašala 900 evrov.
Tekmovanje bo potekalo po pravilih IWBF za ekipe z 14,5 igralnimi točkami in po turnirskem Bergerjevem dvokrožni ligaških sistem.
Generalni pokrovitelj ostaja Nova ljubljanska banka, medijski pa Kosarka.si.