Prvak lige

PRVAK NLB WHEEL LIGE JE KKI VRBAS

Prvak lige

Zaključnimi tekmami se je 8. aprila 2018 v novomeški športni dvorani Marof končalo tekmovanje regionalne NLB Wheel lige. Naslov prvaka lige je v deseti, jubilejni sezoni 2017-2018, osvojila KKI Vrbas, ki je finalni tekmi premagala Castelvecchio.

Tretja je bila KIK Zmaj, četrta KIK Una Sana, peta RBB FlinkStones, šesta ZŠIS-POK, sedma pa KKI Zagreb.
V letošnji sezoni je v dveh skupinah in treh rednih kolih tekmovalo sedem ekip. Po ena iz Avstrije, Italije, Slovenije in Hrvaške, tri pa iz Bosne in Hercegovine. Skupina A je tekme odigrala v Sesvetih pri Zagrebu (HR), Banja Luki in Bihaću (BiH), skupina B pa v Gradisci (I), Gradačcu (BiH) in Grazu (A).
Za končne obračune sta se v kvalifikacijski tekmi pod koši najprej srečali KKI Zagreb in RBB FlinkStones. Povedli so Hrvati, nekaj časa vodili, nato pa popustili. V zadnjih minutah sta bili ekipi izenačeni, z nekoliko več športne sreče pa so z dramatičnim zaključkom slavili Avstrijci (53:51).
V tekmi za peto mesto sta se pomerili RBB FlinkStones in ZŠIS-POK, ki je silovito začela in že v prvih štirih napadih povedla za devet točk. V nadaljevanju je avstrijska ekipa strnila vrste in v tretji četrtini izenačila in povedla. Toda Slovenci so se pobrali, nadoknadili razliko devetih točk, povedli za sedem in kljub temu nesrečno zgubili s 53:54.
Za bronaste kolajne sta v tretji tekmi zaigrali KIK Una Sana in KIK Zmaj. Boljša je bila KIK Zmaj, ki je nadigrala ekipo iz Gradačca in zmagala z rezultatom 69:53
V finalni tekmi sta se za prehodni pokal in naslov prvaka lige 2017-2018 udarila nekajletna rivala KKI Vrbas in Castelvecchio v kateri igrajo kar trije slovenski košarkarji. Obe ekipi sta prikazali za razred boljšo igro. Predvsem v obrambi. Prvi polčas je dobila KKI Vrbas (28:23), ki je s prikazano igro nadaljevala in tekmo suvereno zaključila z rezultatom 67:46. S tem je že petič zapored osvojila prehodni pokal in naslov prvaka lige.
Tekme so ob tehničnem delegatu Milanu Lukanu vodili: Saša Lakič (A), Dražen Štrok (HR) in Mitja Dečman (SLO).
Športnemu dogodku v Novem mestu sta svoj pečat s pozdravnim nagovorom in čestitkah ob borbenih igrah ter dobrih rezultatih, dodala tudi legendi slovenske košarke – aktualni trener Krke Simon Petrov in športni direktor kluba Žoltasti troti Matjaž Smodiš.
Ob zaključku finalnih tekem in razglasitvi rezultatov se je za sodelovanje v regionalni ligi in pri organizaciji posamičnih kol vsem zahvalil vodja lige Gregor Gračner; v imenu organizatorja Zveze paraplegikov Slovenije je košarkarje nagovoril podpredsednik Damjan Hovnik in ob čestitkah nekaj misli namenil tudi sodelovanju na mednarodnem športnem področju. V imenu Zveze paraplegikov se je za sodelovanje v ligi zahvalil prav vsem, še posebej pa generalnemu pokrovitelju Novi ljubljanski banki; vodja novomeške poslovne enote NLB d.d. Simona Bregar pa se je v pozdravnem nagovoru organizatorjem zahvalila za organizacijo odmevne športne prireditve v njihovem kraju.
Prehodni pokal za prvo mesto, pokale za posamične uvrstitve in medalje sta najboljšim podelila: Simona Bregar in Damjan Hovnik. Pokal je prejel tudi najboljši strelec lige Enes Kamberović (151) – KIK Zmaj.
Nova ljubljanska banka (generalni pokrovitelj), je tudi letos prijetno presenetila in podarila dva košarkarska vozička. Prejela sta jih: Haris Hasanagić – KIK Una Sana in Elvir Modronja – KKI Vrbas.
Ob zaključku lige se za medijsko podporo zahvaljujemo tudi mediju Kosarka.si