posvet nlb 18

S POSVETOM V NOVO SEZONO NLB WHEEL LIGE

posvet nlb 18

Zveza paraplegikov Slovenije je tudi za enajsto sezono prevzela organizacijo NLB Wheel lige, ki jo bo tako kot v prejšnjih sezonah vodil vodja športa Gregor Gračner.
Priprave na novo sezono so se pričele 4. septembra 2018, ko so se v prostorih Zveze

na delovnem posvetu sestali vsi vodje ekip (razen ekipe Singidunum iz Srbije), delegat, delegator sodnikov in vodja lige.
Udeleženci posveta so najprej prisluhnili poročilu delegata, delegatorja sodnikov in vodje lige ter sprejeli in potrdili finančno poročil za preteklo sezono 2017-2018. O poteku posamičnih kol so poročali tudi vodje ekip. Večjih težav ni bilo, vsi pa ugotavljajo, da so med ekipami najpomembnejši dobri in prijateljski odnosi.
V nadaljevanju so usklajevali okvirni urnik posamičnih kol in izbrali izvajalce. Toda ta uskladitev in umestitev pri tako številnih drugih športnih dogodkih, ki jih imajo v svojih državah, ni bila tako enostavna. Še posebej, ker posamična kola NLB Wheel lige praviloma potekajo ob sobotah in nedeljah in je nekoliko težje zagotoviti sodnike, ki sodijo tudi v evroligi.V sezoni 2018-2019 bo v ligi tekmovalo osem ekip – po ena iz Srbije, Hrvaške, Avstrije in Slovenije, štiri pa iz Bosne in Hercegovine. Tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah po Bergerjevem sistemu in pravilih IWBF za ekipe s 14.5 igralnimi točkami.
V skupini A bodo tekmovale: Slovenija-ZŠIS-POK – Ljubljana, KIK Sana – Sanski Most, KKI Zagreb Zagreb in KIK Zmaj Gradačac, v skupini B pa: KKI Vrbas – Banja Luka, KKK Singidunum – Beograd, KIK Una Sana – Bihać in RBB Flinkstones – Graz.
Beseda je tekla tudi o nakupu športne opreme za vse tekmovalce, nakupu dveh košarkarskih vozičkov in višini kotizacije za sezono 2018-2019, ki ostaja enaka. Kandidatke za nove košarkarske vozičke, ki jih prispeva generalni pokrovitelj so: KKI Zagreb, RBB Flinkstones, Slovenija-ZŠIS-POK in KIK Una Sana.
Tudi v letošnji, enajsti sezoni, bo generalni pokrovitelj lige Nova ljubljanska Banka, medijski Kosarka.si, vodil pa jo bo vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner. Delegat bo Milan Lukan delegator sodnikov pa Žarko Tomšič.