liga zacetekz

ZAČENJA SE 11. SEZONA V NLB WHEEL LIGI

liga zacetekz

S turnirjem v Sanskem Mostu se je s 3. novembrom začela 11. sezona Lige NLB Wheel, kjer se bo merilo osem regionalnih ekip košarkarjev na vozičkih iz petih držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, BiH in Srbije.
Tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah po Bergerjevem

sistemu in pravilih IWBF za ekipe.

V skupini A bodo tekmovale: Slovenija-ZŠIS-POK, KIK Sana – Sanski Most, KKI Zagreb Zagreb in KIK Zmaj Gradačac, v skupini B pa KKI Vrbas – Banja Luka, KKK Singidunum – Beograd, KIK Una Sana – Bihać in RBB FlinkStones – Graz. Generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska Banka, medijski partner ostaja spletni portal Kosarka.si, tekmovanje vodi vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner. Delegat je Milan Lukan, delegator sodnikov pa Žarko Tomšič.

Najprej bi rad vsem udeležencem zaželel uspešno sezono v ligi NLB Wheel, ki bo letos zelo močna. Tudi sam sem z ekipo, ki smo jo uspeli sestaviti zadovoljen, glavno breme bodo nosili mladi igralci, katerim bodo v pomoč tudi nekateri izkušenejši posamezniki. Naša nasprotnika v prvem kolu, bosta ekipi iz Gradačca in Sanskega Mosta, gre za dve izkušeni ekipi, ki že dolga leta igrata skupaj. Tekmeca več ali manj dobro poznamo, tako, da vemo kje preti največja nevarnost, na kar smo se tudi pripravili. V napadu pa upam, da uspemo ponoviti predstave, ki smo jih kazali v pripravljalnem obdobju,“ je pred prvo tekmo povedal Žiga Kobaševič, trener slovenske zasedbe ZŠIS-POK.

Finalni turnir na Vranskem
Po desetih sezonah, ki jih imamo pod streho, se je obrnil novi list v tej zgodbi, ki ji lahko rečemo zgodba o uspehu. Sezona 2018/19 prinaša kar nekaj novosti. Prva novost je, da spet sodeluje osem ekip. Generalni sponzor banka NLB d.d. nas je v celoti opremil z enotno športno opremo in ponovno bo poskrbel za dva vozička za igranje košarke. Žreb za dodelitev vozičkov bo 8. decembra 2018 v Banji Luki, ki se bo prvič izvedel s pomočjo predstavnika generalnega sponzorja. Velik korak je bil narejen na področju promocije in sodelovanja z mediji ter lokalno skupnostjo. Obnovili smo spletno stran, aktivirali klube pri promociji tekmovanja, čaka pa nas izjemen zaključni turnir, ki bo 13.4. na Vranskem. Občina Vransko bo pokrovitelj finala. Z željo, da košarko še približamo širši javnosti, bo pripravljena tudi posebna oddaja, ki bo nudila vse informacije o ligi in bo kot nek pomnik sezoni (in celotni ligi), ki jo začenjamo. Za konec želim vsem ekipam kakor tudi vsem sodelujočim tekmovalcem veliko športnih uspehov in kljub temu, da je žoga okrogla, naj se okrona tista ekipa z naslovom prvaka, ki je trenutno v jugovzhodnem delu Evrope najboljša,“ je povedal Gregor Gračner, vodja lige NLB Wheel.

Z Ligo ABA
Tudi letos bo partner tekmovanja Liga ABA, ki bo pomagala pri promociji tekmovanja, igralci in trenerji hodeče regionalne lige pa se bodo udeležili turnirjev in tekem košarkarjev na vozičkih.

Dosedanji prvaki Lige NLB Wheel:

2017/2018: KKI Vrbas

2016/2017: KKI Vrbas

2015/2016: KKI Vrbas

2014/2015: KKI Vrbas

2013/2014: KKI Vrbas

2012/2013: KKK K3 Sarajevo

2011/2012: KIK Sana

2010/2011: KIK Sana

2009/2010: KIK Sana

2008/2009: KIK Sana