Tekma v Sanskem Mostu

UVODNE TEKME V NLB WHEEL LIGI

Tekma v Sanskem Mostu

V košarkarski regionalni NLB Wheel ligi v sezoni 2018-2019 nastopa v dveh skupinah osem ekip iz petih držav jugovzhodne Evrope. V skupini A tekmujejo – ZŠIS-POK (SLO), KIK Zmaj iz Gradačca (BiH), KKI Zagreb iz Zagreba (HR) in KIK Sana iz Sanskega Mosta (BiH).

V skupini B pa, KKI Vrbas iz Banje Luke (BiH), KKI Una Sana iz Bihaća (BiH), RBB FlinkStones iz Graza (A) in KKK Singidunum iz Beograda (SRB).
Ob vstopu v novo desetletje tekmovanja vodja lige Gregor Gračner meni, da je za nami uspešno mednarodno tekmovanja v tem prostoru. S tekmami v sezoni 2018-2019 pa smo obrnili nov list kjer ponovno nastopa osem ekip in uvedli še nekaj novosti. Pomemben korak smo z novo, pregledno in všečno spletno stranjo naredili na področju informiranja, pri promociji tekmovanja pa aktivirali tudi klube. Generalni sponzor (Nova ljubljanska banka d.d.) je reprezentance v celoti opremil z enotno športno opremo in ponovno poskrbel za dva košarkarska vozička.
Prvi krog je za skupino A v mestni športni dvorani VKBB v Sanskem Mostu 3. novembra pripravila KIK Sana, za skupino B pa 4. novembra 2018 v športni dvorani v Grazu, ekipa FlinkStones. Vse tekme potekajo v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. Prvi krog je odprl načelnik Občine Sanski Most prof. Faris Hasanbegović

Sanski Most
V uvodni tekmi sezone sta se pomerili domača ekipa KIK Sana in KKI Zagreb. Gostitelji so bili boljši v vseh četrtinah in so zasluženo slavili s 77:54.
V drugi tekmi sta se pod koši srečali KIK Zmaj in ZŠIS-POK. Ob polčasu je vodila KIK Zmaj, nato pa je slovenska ekipa strnila vrste in zmagala z 69:61.
V naslednji tekmi sta se pomerili KKI Zagreb in KIK Zmaj. Zagrebčani so po prvi četrtini vodili za tri, nato pa popustili in morali priznati premoč ekipi iz Gradačca, ki jih je porazila z 72:63.
V četrti tekmi pa sta se na parket zapeljali ZŠIS-POK in ekipa gostiteljev KIK Sana. Tekma je bila dokaj izenačena, toda ob zaključku so domačini imeli nekoliko več športne sreče in zmagali z 61:56.
Tekme sta sodila Sinan Ferizović (BiH) in Dražen Štrok (HR).

Graz
V skupini B sta se na prvi tekmi srečali RBB FlinkStones in KIK Una Sana. Domačini so bili veliko boljši in nasprotno ekipo nadigrali z 79:47.
V naslednji tekmi sta se pomerili KKK Singidunum in KKI Vrbas. Prvaki prejšnje sezone so tekmo rutinirano odigrali in Beograjčane porazili z 82:45.
V nadaljevanju turnirja sta se pod koše zapeljali KIK Una Sana in KKK Singidunum. Po izenačenem polčasu so se igralci iz Bihaća razigrali in tekmo dobili s 64:37.
Zadnjo tekmo prvega kroga sta odigrali KKI Vrbas in ekipa gostiteljev RBB FlinkStones. Favorizirani Banjalučani so z rezultatom 70:60 slavili tudi na zaključni tekmi prvega kroga.
Tekme skupine B sta sodila Mitja Dečman in Saša Lakič, vse tekme v obeh skupinah pa spremljala tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner.
Generalni pokrovitelj lige ostaja Nova ljubljanska banka d.d., medijski pa Kosarka.si.