Banjaluka 19

PRVI KROG ODIGRALE TUDI EKIPE SKUPINE A

V športni dvorani Borik v Banjaluki so 3. novembra 2019 tudi ekipe skupine A odigrale prvi krog. V skupini A nastopajo samo tri ekipe – dve iz BiH (KKI Vrbas,  Banjaluka in KIK Sana Sarajevo) in ena iz Hrvaške (KKI Zagreb).

Tudi v novi sezoni nadaljujemo uspešno sodelovanje z ABA ligo. Na tekmah prvega kroga v Banjaluki je košarkarje nagovoril in pozdravil Vuk Radivojević – nekdanji odlični košarkar, zdaj pa izvršni direktor Košarkarskega kluba Igokea Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila domača ekipa KKI Vrbas.

KKI Vrbas : KIK Sana 70:65 (33:27)
Ekipa šestkratnega zaporednega prvaka lige je upravičila vlogo favorita. Že v prvem polčasu so si priigrali lepo prednost, ki so jo držali vso tekmo.   

KKI Vrbas : KKl Zagreb 79:56 (42:28)
Kljub manjši utrujenosti in kratkem odmoru je favorizirana ekipa iz Banjaluke že v naslednji tekmi ponovno slavila.

KKI Zagreb : KIK Sana 56:60 (29:25)
Zagrebčani so v zadnji tekmi prvega kroga po dveh četrtinah vodili, vendar so v nadaljevanju popustili in tekmo izgubili.
Tekme sta spremljala delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner, sodila pa Mitja Dečman (SLO) in Hrvoje Pencinger (HR). Najboljši strelci v skupini A po prvem krogu: Ademir Demirović – KKI Vrbas (43), Ivica Vujica – KKI Zagreb (41) in Vlado Švraka – KKI Vrbas (39).

Lestvica po prvem krogu:
1. KKI Vrbas
2. KIK Sana Sarajevo
3. KKI Zagreb