Tretji krog skupine A

REDNI DEL SKLENILA TUDI SKUPINA A

Tretji krog skupine A

Po urniku bi morale ekipe v skupini A tretji krog odigrati že 3. februarja, vendar jim je prihod do dvorane Luke v Bihaću preprečilo močno sneženje. In tako so košarkarji skupine A NLB Wheel lige prestavljen krog odigrale 18. marca 2018.

S tem so v svoji skupini tudi zaključile redni del tekmovanja. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je zadnje kolo pripravila KIK Una Sana.

Prva tekma: V uvodni tekmi sta se pod koši srečali ekipi KIK Una Sana in KKI Zagreb. Iz tega dvoboja so bili boljši domačini, ki so s 63:60 ugnali Zagrebčane.

Druga tekma: Lanskoletni prvak KKI Vrbas je z vrhunsko predstavo z 89:41 porazil slovensko ekipo ZŠIS – POK, ki mu ni bila dorasel nasprotnik.

Tretja tekma: Ekipa KKI Vrbas je tudi v tej tekmi pokazala, da je v odlični formi, saj je KKI Zagreb premagala z 69:51.

Četrta tekma: V zadnji tekmi sta se pomerili KIK Una Sana in ZŠIS – POK. Slovenci so ob polčasu zaostajali za dve točki. V tretji četrtini so rezultat izenačili in povedli za dve točki, v nadaljevanju pa popustili in izgubili z 58:62.

Tekme sta spremljala tehnični delegat Milan Lukan in vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner.

Najboljši strelci v skupini A: Ademir Demirović KKI Vrbas (117), Armin Aziraj KIK Una Sana (113), Čejvan Mufid KKI Vrbas (86).

Lestvica po tretjem krogu
1. KKI Vrbas
2. KIK Una Sana
3. ZŠIS – POK
4. KKI Zagreb